Мистериозна рускиня е поела управлението на империята, създадена от застреляния преди седем години бос на ВИС - 2 Георги Илиев, пише в. "България днес".

Противно на слуховете след екзекуцията на Главния легалният му бизнес, оценяван на стотици милиони евро, бе наследен от жена му Мая Илиева. Така бившата манекенка стана една от малкото вдовици на мафиотски босове у нас, която не е прецакана от неговите съдружници и подчинени.

Освен луксозните къщи и апартаменти Мая Илиева наследи от съпруга си и собствеността на "ВАИ Холдинг". Дружеството, което беше сочено за перла в короната на Георги Илиев, притежава чрез множеството си разклонения десетки хотели, барове и дискотеки по морето, пишат от

Според финансовия отчет на холдинга за 2010 година те са донесли печалба от 2.8 млн. лв. Още няколко милиона приходи за вдовицата са донесли и фирмите, в които "ВАИ Холдинг" е акционер.

Първоначално след разстреля на Георги Илиев управлението на холдинга бе поето от финансиста Орлин Маринов. Именно той, според запознати, е човекът, който помага на Мая Илиева да се закрепи след смъртта на съпруга си.

В края на миналата година нещата изненадващо се променят. Вместо благодарности за помощта му на 14 декември 2011 година Маринов е изритан като мръсно куче. С решение на Мая Илиева начело на "ВАИ Холдинг" застава 52 - годишната рускиня Лариса Маткова.