Синът ми не беше болен от СПИН. И сега, в тази болница, си направи два пъти тест, който беше отрицателен. Но диагнозата беше безпощадна - перитонит. Нищо не можеше повече да се направи. Това каза пред bTV Вера Драгостинова, майката на починалия вчера бивш коафьор, монах, хотелиер и тв водещ Дим Дуков.

Запитана дали е одобрявала търсенията му като духовник, Вера Драгостинова сподели: "Ние специално не сме от типа на вярващите хора. Но той от 7-годишен ходеше на черкви и вярваше в Бог. Защо е искал стане духовник, не мога да ви кажа. След много моменти на измами беше решил да се откаже от светския живот. Когато започнаха да се носят слухове, че е болен от СПИН, той много се ядоса. Не е болен от СПИН. Каквото и да говорят, да си гледат работата. Които са злонамерени, дано не им се случва това, което ми се случи на мен, защото е жестоко", каза почернената майка.

Вера Драгостинова се видяла за последно със своя син в неделя. Дим не можел да говори, защото бил с тръба за дишане. "Изглеждаше като бебе, с невероятно лице, кожа. Изглеждаше прекрасно.", каза през сълзи майката.

Преди да влезе в болница, Дим разказал, че иска да отиде до Южна Африка и да помага на различните. "Бях изненадана и стресната, когато научих за това, че е различен, защото мислех, че хомосексуалността е болест. Той беше един от първите, които си направи тест за СПИН. Но той си беше моето момче. Просто искаше да помогне", каза опечалената майка, цитира lifestyle.bg.

Тя сподели, че повече харесвала сина си като луда глава. "Защото си мисля, че човек трябва да живее нещата, както си иска и да бъде свободен. Той беше свободен. Свободен като дух".

Опелото на Дим Дуков ще бъде в петък от 12 часа в църквата "Света Параскева".