Куклата Барби на българската поп сцена Росица Кирилова днес празнува юбилей.

Емблематичната изпълнителка, прочула се с навика си да ходи боса по асфалта и с любовта си към животните днес (15 февруари) бе гост в предаването "Преди обед", където сподели любопитни поробности от творческия си път.

"За пръв път изпях "Боса по асфалта" през 1986 година", спомня си началото на своята кариера Роси.

"Имам издадени 20 албума и като се замисля, от всеки има поне по една песен, останала във времето."

Роси си спомни времето, когато единственият начин човек да се сдобие с музика бяха плочите, издавани и преиздавани от соц-гиганта "Балкантон". Певицата обаче е категорична, че и по онова време изпълнителите не са печелили от продажби. "Печелехме само от концерти. Много по-късно започнаха да се следят авторски права."

49-годишната изпълнителка споделя, че още е в играта: "Трудно е, но участия имам. Не се оплаквам. Бих могла да кажа, че мога да се издържам от музика."

Артистите рядко бяхме наясно колко точно копия се издаваха. Нашата работа бе да записваме.", спомня си поп-примата, цитирана от Inews.bg

В ефир Кирилова разкри подробности около новия си албум, чиято премиера се състоя на 13 февруари. Тавата се нарича "Защото те обичам" и е юбилейна.

Запитана как поддържа формата си Роси сподели, че не пази диети, а всеки ден тича с кучето си навън. "Фигурата ми е въпрос на ген. Не отслабвам умишлено, просто така се чувствам добре", обясни изпълнителката.