В края на миналата година айдълката Пламена Петрова подписа договор с "Пайнер".

"Нещата станаха доста бързо. Аз от няколко месеца имам договор с "Пайнер". Направихме няколко срещи и се договорихме. Г-н Димитров наистина е страхотен човек, много лесно се говори с него, разбрахме се и подписах" - споделя тя в интервю за "Открит микрофон", пише signal.bg.

Пламена успя да запази изненадата за публиката до излизането на сингъла ѝ "Чуй, чуй" в началото на декември. Меломаните обаче останаха доста озадачени от влизането на поп певицата в редиците на попфолк жанра и разпалено коментираха първата ѝ песен в най-комерсиалната музика.

Изпълнителката казва, че е удовлетворена от партньорството си с най-голямата музикална компания и разкрива, че за първи път има възможност да прави такива песни, каквито пожелае.

"За първи път в живота си се чувствам толкова свободна - свободна да правя всичко! Искам да пея попфолк - пея попфолк, искам да пея поп - пея поп! Абсолютно никакъв компромис няма от моя страна" - подчертава тя.

Пламена е категорична, че покрай участието ѝ в Music Idol някои хора са останали с погрешна представа за стиловите ѝ предпочитания и за това, че не харесва попфолка. "Дочувах някакви мнения: "Виж я тая как плюеше по чалгата, пък...". Имам чувството, че това нещо е толкова разпространено, че чак аз самата започнах да се питам: "Абе, плюла ли съм, казвала ли съм нещо, някога...". Била съм казала, че никога няма да пея попфолк, че не слушам попфолк. Аз винаги съм слушала попфолк! Ще кажа, според мен, откъде идва това нещо - в попфолк концерта, който беше в Music Idol ни снимаха как ни съобщават кои песни ще пеем и на мен ми се падна на Ивана "Празник всеки ден" - една прекрасна песен, но крайно неподходяща за моя тембър. А там веднага снимат, искат да ти хванат реакцията. Аз си позволих да направя супер разочарована физиономия и може би оттам е тръгнало, че не харесвам попфолка. Аз просто знаех, че няма да се покажа по най-добрия начин с тази песен и затова така реагирах" - разказва певицата.

С "Чуй, чуй" и "Мразя" - дуетното парче с Лазар Кисьов, Пламена показа, че няма да се затваря в един жанр и ще радва феновете с разнообразен репертоар. В началото на 2012-та тя вече подготвя следващия си солов сингъл.

"Много е рано за дебютен албум, в момента не мисля за това, а за следващата ми песен, за нейната реализация по най-добрия начин. Тя е в процес на работа, но е в доста суров вид. Чакам да ми напишат хубав текст. Когато текстът е готов, бих издала и какъв стил е - дали е поп или е попфолк" - споделя новото попълнение на "Пайнер".

В отговор на въпроса как преценява участието си в Music Idol 2 от дистанцията на времето, Пламена обяснява: "Това беше моят голям трамплин. Риалити шоутата са една центрофуга, която след това те изстрелва сам и ти трябва да намериш своя път, където да се реализираш. Но пък преднината, която ти дават е наистина доста голяма. Там се учиш на други неща... Ще кажа само едно - риалити шоу е нещо много различно от концерт, конкурс и т.н., когато има "плюс шоу" винаги е различно, както шоубизнеса е нещо много различно от изкуството. Това са две съвсем различни неща, които доста често си противоречат. В шоуто се изграждат типажи хора и това е лошото понякога, че риалити шоуто, независимо какво е, то изгражда един образ и не значи, че това си ти, защото там подлежиш на монтаж, на сглобяване на кадри и т.н. Понякога сам не можеш да се познаеш, но хората не го разбират и често съдят за това от излъченото. Нормално е! Когато си бил в тази голяма машина, ти ги осъзнаваш нещата, когато го гледаш, изглежда по съвсем различен начин. Не трябва да си правим изводите само по това, което гледаме, защото нещата са дълбоко различни. Аз не съм краен човек, не отричам нищо, за да съм казала тези думи"