Кралят на скандалите се разкайва. В ново интервю Чарли Шийн казва че е спрял с простотиите.

От една страна, това означава една по-скучна 2012-а. Защото миналата година Чарли стана маШийна за гафове - създателят на “Двама мъже и половина” Чък Лори го уволни след системно закъсняване за снимки и тежки вечери с планини от кокаин и порноактриси. След това чичо Чарли се развихри и започна серия от шокиращи публични изяви, в които нарече Чък Лори “малък червей” и сравни сериала му с консерви, който той превръщал в злато. Обяви себе си за “победител” и носител на “тигрова кръв” и каза че в сравнение с него легендарни парти животни като Мик Джагър и Кийт Ричардс са “безръки дечица с подпухнали очета”. После се пусна на турне, по време на което го освиркаха.

- Мистър Шийн, как се чувствате?


-Чувствам се страхотно, благодаря. Усещам се здрав, силен и готов отново да бачкам.

- Вече не се придържате към режим от три часа сън на денонощие?

- Не, за щастие тези дни приключиха. Знаете ли, аз искам да бъда добър баща на децата си. Опитвам се да прекарам колкото се може повече време с тях. И вече спя поне по шест до седем часа. Така е много по-добре.

- Какви уроци научихте през последната година?

- Днес осъзнах, че съм наранил много хора с нещата, които изговорих. Дадох си сметка, че не е трябвало да бъда толкова гласовит, особено към шефовете, към висшия ешелон на шоуиндустрията.

- Как изглежда животът на Чарли Шийн тези дни?

- Много по-спокоен и фокусиран, вкоренен в реалността?

- Гледате ли “Двама мъже и половина” вече с Аштън Къчър в главната роля?

- Да, от време на време го пускам. Все още ми харесва. Мисля че Аштън върши добра работа в сериала.

- Но как се чувствате, докато гледате поредицата, в която бяхте основен участник?


- Новата версия е като съвсем ново шоу. Забавно е. Все едно гледаш собственото си семейство, осиновило друг член.

- Миналата година се впуснахте в турне по градовете. Бихте ли го направили отново?

- Най-вероятно не. Научих нещо. Това беше радикална илюстрация на факта, че човек трябва да се придържа към това, което знае и умее.

- Завръщате се на малкия екран с нов телевизионен сериал, озаглавен “Психаротерапия”. Какво може да ни кажете за него?


- Всичко, свързано с този сериал е близко до мен. По различен е от игралния филм със същото заглавие, в който участваха Джак Никълсън и Адам Сандлър. Героят ми е бивш състезател. Кариерата му приключва заради контузия. И този горчив факт го изпълва с гняв. Отделно и преди това е имал проблеми с овладяването на нервите си. Но на хоризонта се задават знаци на изкупление.

- Вие изпитвате ли гняв?

- Не, ако трябва да бъда честен, в момента се чувствам много щастлив. Помирих се със семейството си. Имам добро предчувствие за бъдещето и съм готов да забавлявам хората отново.

- Не ви притеснява фактът, че изгубихте сладка заплата от два милиона долара седмично за “Двама мъже и половина”?

- Е, не съм ги изгубил наистина, защото не може да изгубиш нещо, което още нямаш. Но сега минах от два милиона на седмица до 1700 долара хонорар, който получих за един филм. И да ви призная никога не съм бил по-щастлив от сега.

- При вас вече не става въпрос за пари, така ли?

- Не, те вече не са фактор. Искам да съм добър човек, грижовен баща, искам да покажа на хората, за които ми пука че съм се променил. Да им докажа, че един вид съм се завърнал на планетата Земя (Смее се).

- Скарахте се жестоко със създателя на “Двама мъже и половина” Чък Лори, който всъщност ви уволни. Някакъв шанс за примирие?


- Не съм говорил с Чък Лори. Ако някога, някъде го засека, ще го прегърна и всичко ще бъде наред.

- Смятате ли, че вашето семейство ви спаси?


- Със сигурност. Обичам семейството си, баща си (големият актьор Мартин Шийн - б.р.). Той винаги ми е мислел доброто. Никога не се е отказвал от мен. Само мога да си пожелая да притежавам неговите идеали.

- Какво е различното за вас в новия сериал?


- Приемането на моя принос сега е почти извънземна концепция за мен. Много се вълнувам от факта, че създателите на “Психаротерапия” разчитат на мен, на моя принос, на вливането на собствената ми енергия. Само добри вибрации се усещат на снимачната площадка. Обичам това усещане.

- Каква е новата мантра във вашия живот?


- Никога няма да кажа нещо, което не искам да кажа. Такъв съм аз. Но вече ще мисля, преди да говоря. Това е една друга мантра.

- Гледахте погребението на вашия герой в “Двама мъже и половина”. Как беше?


- Всъщност ме погребват и във филма, който току-що завърших.

Така че оцелях след две погребения за една година. Доста добре. Винаги е странно, когато гледаш собственото си погребение де.

Това те жегва, независимо дали искаш или не.

ФИЛ ТОМПСЪН, Guliver Photos/The Interview People