Анелия замалко не загина навръх Коледа. Певицата катастрофира, докато пътуваше за участие, и се отърва жива като по чудо. Няколко дни след инцидента очевидец разкри, че виновен за пътно-транспортното произшествие е шофьорът на изпълнителката. Тя обаче отрича това, пише blitz.bg.

Драмата се разиграла, докато Анелия пътувала за участие в Русе заедно със сестра си Радост и шофьора си. Според официалната информация виновник за катастрофата е мъж с ''Тойота'', който спрял рязко на средата на пътя и предизвикал верижна катастрофа, и само бързата реакция на шофьора на певицата предотвратила най-страшното. ''Бяхме пред челен удар, но шофьорът ми овладя ситуацията и се ударихме в мантинелата. Голям късмет извадихме!'', каза след инцидента певицата, която се отърва само с шок и огъната ламарина на баровската си ''Ауди'' Q-седмица. По думите й водачът на другата кола избягал от мястото на инцидента.



По информация обаче, шофьорът на Анелия е карал бясно, тъй като след участието им в Русе е трябвало да стигнат и до Бургас, където тя имала още един ангажимент същата вечер. Това беше потвърдено и от очевидец на катастрофата: ''Пълна лъжа е, че шофьорът на Анелия не е виновен за катастрофата. Истината е съвсем друга - само бързата реакция на шофьора на леката кола ''Тойота'' е предотвратила евентуална голяма катастрофа. Срещу него в неговото платно се е движила кола, която е изпреварвала рисковано ТИР!

Ако не е било навременното му спиране, е щяло да има много тежки последствия! Свидетели са шофьорите на микробус и лека кола, движещи се зад него. Водачът на джипа, с който е пътувала Анелия, не видял причината за внезапното спиране на движението пред него. Ядосан, се е опитал да избута от пътя тойотата и е препречил пътя й. При внезапното спирането тойотата е ударена от движеща се отзад кола.

Задното стъкло е счупено, а двете малки деца (на 2.5 г. и на 7 мес.) в намачканата до неузнаваемост кола са в стрес и рани по лицата (има издадено медицинско свидетелство). Джипът няма никакви щети, просто защото е нямало никакъв допир с двете коли. А въпросната Анелия, сестра й и шофьорът й са се държали много вулгарно в КАТ - Русе. Известната певица нарекла русенци ''селяни'' и други епитети. Именно русенци са й платили по-късно за участието й същата вечер!!! Но както е известно - няма лоша реклама!

За пореден път някоя псевдозвезда ще си направи PR, дано този път си носи последствията, а да не се повтаря случая с Максим Стависки. От виновни в автородеото пресата пак ги изкара невинни, само защото са известни!”, заяви очевидецът пред. Потърсена за коментар на думите му, Анелия заяви: ''Това не е вярно! Ако сме се движили с несъобразена скорост, нямаше да сме живи. Аз самата не харесвам високите скорости и по принцип съм забранила на шофьора да кара бързо''.