"Купих очила от чисто злато на Лора. Няма да ви казвам колко струват, но не бяха никак евтини.

Поиска си ги за рождения ден. Страшно изтрещял подарък, но не мога да откажа", разказва Део пред "168 часа".

Той е свикнал да изпълнява всяко желание на своята приятелка Лора. Дъщерята на Данчо Караджов и Део са заедно вече от седем години.

"Тя е любовта на живота ми и бих направил всичко за нея", декларира водещият. Според него последните седем години с Лора се равняват не на един, а на цели два брака.

"Живеем си като нормално семейство. Имаме битови скандали, но кой ли ги няма. Навреме се усетих, че трябва да я оставя да поеме нещата в свои ръце", спомня си Део.

Любимецът на публиката вече се чувства готов за баща, но не иска Лора да изоставя кариерата си. Той търпеливо ще дочака момента, в който и двамата ще бъдат готови за родители. Шоуменът е един от малкото хора в България, които не престават да се занимават с благотворителност. Благородните му дела са факт, а каузата, която чувства най-близка на сърцето си, е тази за аутизма. "Въпреки всичко смятам, че не отделям достатъчно време за благотворителност. Смятам, че живея егоистично живота си, не че имам някакви определени средства, но те са поне малко над средната класа и имам чувството, че трябва да помагам повече", упреква се водещият.

През изтеклата година певецът е недоволен от много неща в страната ни, но не крие, че все още не е разочарован от Бойко Борисов и го подкрепя изцяло. "Не може двадесет години да нямаме магистрали, знам, че магистралите не се ядат, но къде бяха преди това. Може би бюджетът за 2012 година е нещото, което наистина ме подразни от управлението през тази година", заявява водещият.

Део е известен на публиката със своята чувствителност, която не се срамува да показва. Според него плачът е начин да се отърсиш от напрежението и да се пречистиш от лошата енергия. За него е съвсем нормално един мъж да плаче и без срам разказва последния път, в който е ронил сълзи. "Участвам в една инициатива за запазването на пеликана, риса, морския орел и лалугера. Когато видях в началото лалугера, който изскочи от една дупка и ме погледна, със сълзи съм ревал, просто беше жестоко. Може би напрежението от финала на "Х фактор" ми въздейства, не мога да си го обясня. Така не бях плакал от много време", казва шоуменът.

Работата му като водещ във формата за него била по-скоро награда и върхът в кариерата му. Преди началото на проекта му се въртяла идеята да се оттегли на близък остров и въобще да не се прибира. Предложението да стане част от предаването гo изненадала приятно.

"Минах кастинг предварително, но продуцентите настояваха много да съм аз. В никакъв случай не съм се дърпал. Преди да намеря тази работа, ходих на доста кастинги за много други предавания, но нямах късмет. Спомням си тогава как една позната ми каза: "Толкова врати се затварят, представи си каква ще се отвори", оказа се много права", смее се доволно водещият.

В момента той се чувства като "ракета", изключително уверен в себе си и зареден с много приятни емоции. Голяма част от това се дължи на срещата му с много млади и талантливи хора, с които работи в предаването. Део твърди, че няма свой фаворит, и се радва на всички таланти, но споделя, че Рафи е един достоен победител, каквито можеха да бъдат всички. "Искам да кажа, че Рафи има такава енергия, такъв заряд и такъв пламък в очите, че ако пожелае, може да стане президент.

Зависи конкретно от човека. Това, че е арменец, му даваше още по-голям хъс. Независимо в какво състояние беше Рафи, винаги излизаше с усмивка. Не че Боги беше по-назад. Заради това процентите бяха толкова близо. Наистина спокойно може да се каже, че и Богомил, и Рафи са победители", категоричен е Део. За него времето, прекарано във формата, е по-скоро удоволствие, отколкото работа, и е сигурен, че има голям шанс нещата да се получат по-добре, ако се правят с желание и добро настроение. В момента шоуменът се е отдал на почивка и ще се завърне отново на екрана през март, когато започва вторият сезон на предаването. Той не спира да се забавлява с приятели в свободното си време и е пълен с интересни истории.

"Наскоро започнах да пия водорасли, пречистващи организма, с които не трябва да се приема алкохол. По това време вкъщи имаше 100 кила и се напихме зловещо, без да се замисляме. На другия ден бях със страшен махмурлук. В един момент имах ужасно главоболие и ми беше толкова лошо, че започнах да се смея сам на себе си. Разбрах всъщност, че трябва да минат коледните и новогодишните празници, участията ми и впоследствие да си направя едно хубаво пречистване с водорасли", с усмивка обещава Део.

В края на годината, когато се обръща назад, той не съжалява за нищо, което е направил. Смята, че човек трябва да съжалява само за нещо добро, което не е успял да постигне. За него е важно да има уважение между хората, да има повече личности, които да му бъдат авторитет и да може да се учи от тях. Подобно нещо го кара да се чувства изключително щастлив.

"Като видя Христо Стоичков и като му стисна ръката, ми се подкосяват краката. Според мен, ако има повече талантливи хора като него от новото поколение, ние трябва да си ги пазим", сигурен е певецът.

Той вече има планове за предстоящите празници. Коледа водещият ще прекара със семейството си, а на Нова година ще отброява минутите заедно с Рафи Бохосян на площада в Бургас.

Део вярва в коледния дух и смята, че по това време на годината човек трябва да забрави ежедневните проблеми и да се забавлява.

За следващата година певецът си пожелава да открива нови неща, които да го вдъхновяват, и да е в добра кондиция, за да може да практикува спортовете, които обича. Иска всичките му роднини и приятели да бъдат здрави и да изпие чаша домашно червено вино.