Специалният коледен брой на спортното шоу ''Пред банята'' по TV7 разчупи телевизионния стереотип по празниците с неповторим забавно - саркастичен прочит на спортната 2011 г. Водещият Емил Кошлуков подплати своята звездна селекция с три нови попълнения.

Към ветераните в шоуто Ники Александров и Иво Райчев се присъединиха премиерът Бойко Борисов, стратегът Димитър Пенев и топ журналистът Томислав Русев. Допълнителен финес вляха Mис България 2011 Ваня Пенева и нейните подгласнички Деница Стоянова и Олга Модева. Те поднесоха коледни подаръци на новите гости, а премиерът получи спортен екип на бразилската звезда на Реал Мадрид Кака. Преди това той бе изненадан с фланелка и ръкавици на вратаря Икер Касияс, които се оказаха само шеговита закачка от страна на домакините.

Коледният отбор на ''Пред банята'' не губи много време в подаръци, а веднага започна да ''сапунисва'' проблемите на родния футбол. Томислав Русев заключи, че това категорично е най-слабата година на най-популярната игра, а Ники Александров обобщи, че е най-добре да я забравим. Бойко Борисов застана зад спортистите, заявявайки, че медиите се опитват да съсипят и малкото успехи на нашите спортисти. Той направи препратка към 1996 г., когато фамилия Пеневи бе изгонена от националния отбор заради един не! успех, след което се върна към настоящето, защитавайки най-титулувания ни футболист Димитър Бербатов. Докато не свалим звездите да паднат на нашето ниво, не спираме – изрази възмущението си Борисов. Контраатаката на медиите бе подхваната от Ники Александров, който обясни, че те отразяват цялата реалност – когато нашите са ниво, получават похвала, когато играят слабо – критика. В цялата суматоха се включи и Пената, хвалейки футболните умения на министър-председателя. ''Как да не е добър – отиграва с едно докосване...'', отговори стратегът на въпрос на Емил Кошлуков.

Ретро коментарът на Иво Райчев този път ни върна към позабравеното предаване ''Спорт и музика'', което събираше феновете на спорта пред радиоприемниците десетилетия наред. Зрителите чуха гласа на темпераментните коментатори от стадионите в София, Пловдив и Варна. За десерт Иво Райчев ни припомни последните метри от олимпийското злато на Ваня Гешева през 1988 г. в Сеул.

Шестимата анализатори на TV7 не си затвориха очите и за гафовете на отминалата година. От безславното отпадане от евротурнирите на българските грандове, през допинг аферите, та чак до безпрецедентно анулирания резултат от мача между България и Естония – нищо не остана скрито от критичния коментар в студиото. Най-големият гаф е Сержиньо Грийн, беше позицията на Бойко Борисов, който все още помни европровала на българския Левски през есента.

''Пред банята'' отдаде заслуженото и на успехите на нашите спортисти. Златните момичета по художествена гимнастика, медалите на борбата, безапелационната серия от победи на боксьора Кубрат Пулев, гарнирани с дългоочакваната многофункционална спортна зала, бяха единодушно похвалени. Бойко Борисов обеща, че държавата ще продължи да подкрепя българския спорт на всички нива и през 2012 г., като отбеляза, че ще се следи за резултатите от осигурените средства. Всички се обединиха около идеята, че големите успехи ще дойдат след възстановяването на масовия спорт сред хората, като основите на това бяха поставени с изграждането на обществени игрища.