Фънки разказа пред сп. Ева как е започнал бизнеса си.

„Седях сам в каютата ми без прозорци в кораба „Калипсо“ – обяснява Фънки. – Малко преди да се надрънкам с цял Jack Daniels, пафках и отпивах от шишето. Не е истина колко ми беше омръзнало! Реших: „Бе трябва да взема мерки, щото така ще откача!“ И споделих с Иван (Амебата) идеята си да направим фирма за организиране на концерти, но не само на български артисти, както се случваше у нас дотогава. Той вика: „Дай да обмислим.“ „Абе - викам аз, - какво ще мислим?! Хвърляме се!“

“Запознах се и с Денис от „Ахат“. (...) Денис се оказа суперпич, развяваше „кечето“. Предложи да стане шофьор на фирмата. Той имаше жигула, а ние нямахме коли. Той се занимаваше и с други бизнеси. А четвъртият беше Величко Тонев - лека му пръст! Пиенето на никого не прощава. Уникален агент, много смешен човек. Абсолютно денди, пияндур страшен, зверски купонджия, бохем невероятен. Художник. Назначили го в казармата да пише „Слава на БКП“ на стена около 20 м и той го писал година и половина. Каза ни: „Ама и аз съм с музиката!“ Викам: „С каква музика си, бе?“ „Ми ето виж сега!“ Денис хвана една акустична китара, а зад него Величко го прегърна, сложи си ръцете върху неговите и се прави, че свири и той. Изсвириха едно парче заедно и го взехме. Така почна “София Мюзик Ентерпрайсиз”.

“Обмислях я фирмата - какво, как да бъде, от пътуванията ми в чужбина познавах промоутърски агенции, но на ниво кръчмарски банди, не като нас сега. Той, общо взето, бизнесът е един и същ. А първият голям концерт, който направихме, беше на Sodom. Невероятен – 12 000 души на стадион “Академик”. Война! А ние си бяхме фенове на Sodom. Мислехме, че се изявяват пред убийствени зали. Пък те били свикнали да свирят пред 4000-500 човека. И ела да видиш как, като видяха толкова народ, ги беше страх да излязат на сцената. Дааа. А първата сутрин беше съсипваща. Бяхме на дроб. Трупове бяхме. Но много горди трупове. Силното начало със Sodom ни даде тласък и самочувствие, че можем. Хората тогава нямаха пари, но бяха по-гладни за музика" - разказва Фънки пред списанието.

Той обаче признава, че заради професията си вече е „увреден”. „Не мога, не искам да ходя на концерти. Постоянно гледам осветлението, как е разположена охраната... И не се забавлявам.”

За личния си живот музикантът споделя:

„Имам чувството, че съм се родил женен.”

За съпругата си е категоричен:

„Нямаме проблеми. И се забавляваме заедно, и сме купонджии, и сме от “Кравай”. Жена ми обича музика. Може би щеше да е по-готино, ако беше музикантка, ама не е. Може би пък е добре, че е далече от музиката.”

А що се отнася до децата, на въпроса за какво си говори с тях, се смее:

„Какво мога да си говоря с дъщеря ми? „Тати, обичам те, и аз те обичам, мило!“ Синът ми е на 16. Говорим си глупости. Със сигурност не го поучавам всяка вечер. Според мен това е само по филмите: „Седни сега тука, имам да ти говоря нещо!“ Само като чуя, че някой иска да ми говори, искам да избягам. Според мен нормалните отношения са по-различни от киното.”