След промоцията на новия й видеоклип „Защо” на Никулден изпълнителката, която се прочу след участието си в Music Idol ­ Рут Колева, ще изнесе цял концерт довечера в Sofia Live Club.

Проектът се казва Future Soul Divas и в него тя ще се развихри в стила футуристичен фънк заедно с барабаниста Васил Вутев ­ Soulization, шведското дуо Amalia&Opolopo и Деси от Future Shock.

Ето какво разкри за стила си на обличане Рут, която е известна с екстравагантния си външен вид.

­-Рут, как се промени стилът ти, откакто изгря в Music Idol до сега, когато вече си популярна на музикалната сцена у нас? Как би определила стилa си в момента – съответно за ежедневието и за сцената?


­ -Промени се по-скоро виждането ми за стил и фактът, че тогава все пак бях на 18 години. Още по това време обаче исках бъда различна, смятам, че това е най-важното за един артист. Винаги съм била предимно casual в ежедневието си, специално за сцена в последните месеци работя със стилистка. Опитваме се да изградим мой собствен почерк, повлиян от западните сцени, искаме цялостният сценичен вид ­ от костюми до декор ­ да са тематични и урбанистични.

­ -Как смяташ ­ доколко е важен външният вид и начинът на обличане, за да може един певец да пробие?

­ -В световен план има много примери, от Лейди Гага до Ройшин Мърфи. Външният вид ­ ако говорим за физически дадености или стереотип за красота ­ смятам, че няма никакво значение, ако артистът има собствен почерк и присъствие.

­ -Личните ти музикални пристрастия със сигурност се променят с времето ­ това влияе ли при избора ти на дрехи, аксесоари, грим и т.н.?

­ -Разбира се, аз за една година смених 4-5 прически, но сега съм с една, с която смятам да бъде постоянна занапред. Дрехите се влияят, разбира се, от много фактори. Откакто се преместих в Холандия, се промениха много драстично, но в общи линии стилът ми си е един и същ.

­- Имаш ли модни икони от музикалната сцена?

­ -Janaelle Monae и Roisin Murphy (Moloko), български нямам.

­ -С кои стилисти си работила и в момента ползваш ли услугите на такъв?

­ -С Ева Вентова, освен стилист тя е и сценограф. Също и с Антония Йорданова от Knapp.

­ -Разкажи ни малко повече за стайлинга в новото ти парче „Защо”.


­ -Ползвахме рокля от Knapp, с които работя от доста време и които много харесвам, обувките са Doc Martens, косата е права с бретон. Стилът е семпъл, клипът като цяло е доста абстрактен и искаме да заложим повече на посланието, което се крие в него, отколкото на ефекти и стайлинг.

­- Как изглежда гардеробът ти ­ отделно помещение ли е, просто щендери със закачалки или нещо друго?


­- Отделно помещение е, там са предимно сценичните и по-официалните дрехи, както и всички обувки. Имам и друг гардероб в спалнята, където държа всекидневните си облекла.

­- Какво правиш със старите дрехи?

- Имам периоди, в които правя разчистване ­ някои давам на приятелки, повечето ги нося в приюта за деца в Горна баня.

­- Колко време обикновено отделяш за избор на тоалет за даден случай?


­- Между 2 минути и 4 часа, имам дни, в които много трудно избирам какво да облека.

­- Къде обичаш да пазаруваш?

­- Предпочитам онлайн, не обичам да обикалям много, а и не ми допада много да седя на едно място и просто да разглеждам или да търся. Иначе и в секъндхеновете се намират съкровища.

­- Вярваш ли в шопинг терапията, практикуваш ли я?

­- Рядко, но знам, че работи.

Източник: в. "Монитор"