От август 2010 година “отчаяният съпруг” - Митьо Крика живее в Лондон, където освен че учи английски, работи и като охрана в заведение, като фитнес-инструктор, участва и в индийски екшъни, снимащи се в британската столица.

Първа жена му Нина Никол „изплю камъчето” и разкри, че с Митьо от почти две години не са правили секс, а преди време дори той й се е обадил да й иска разрешение да заживее с новата си любовница Камелия.

На първоначалната покана към Крика да даде успоредно интервю с това на Нина той отказа, но впоследствие размисли и реши да изложи своята версия за разиграващата се семейна драма, пише blitz.bg.

- Как си Митко, вървят ли делата ти в Лондон?

- Дали ми вървят нещата? Ами мисля, че да, step by step /стъпка по стъпка - б. а./ нещата се развиват в план. В момента уча Академичен английски в „North London College of Business Studies”, завърших PTLLS /Prepare to Teach in the Lifelong Sector/. Следващата година започвам да уча дистанционо за асистент-преподавател в „Cambridge College”. Последните две години наблягам на обучението.

- В началото на октомври ти си дойде за няколко дена в София по печален повод - съпругът на сестра ти почина. Как семейството ти преживява тази трагедия - сестра ти, племенницата ти, майка ти, всички?

- Мисля, че това са много лични неща, за да ги споделя. Но смятам след време да създам фондация на името на баща ми, която да подпомага раково болните.

- Да, преди няколко години и татко ти почина, сега и зет ти. Съзнаваш ли вече, че си единственият мъж - „глава на семейството” ви, трябва всички да закриляш, а от Лондон ще ти е трудно?

- Трудно е, но животът продължава, нямаш друг избор...

- Преди седмица съпругата ти Нина Никол сподели за вашата раздяла. Ти чете ли нейната изповед?

- Скоро се видяхме с нея и разрешихме някои въпроси.



- Тя като че ли по-леко приема раздялата ви и вече спокойно може да говори за нея. На теб май още ти е трудно да споделяш открито за вашата драма?

- Може би тя не показва така открито чувствата си.

- Вярно ли е, че живееш на семейни начала с млада дама на име Камелия от Чепеларе, която се грижи за теб - пере те, чисти ти, готви ти, разбира се, споделя и леглото ти?

- Аз живея с много жени, не само с една. Така са съвременните мъже...

- От колко време я познаваш и как се запознахте?

- В Англия всички българи сме едно голямо семейство, имаме силна и голяма българска общност...

- Разбрах, че ти си попитал първо Нина дали може да заживеете заедно с твоята нова приятелка. Как протече разговорът, какво си казахте и изяснихте с нея, имаше ли сълзи и драми помежду ви?

- С Нина не сме говорили по такива въпроси.



- Вярно ли е и че от около почти две години с Нина не сте правили секс, възможно ли е това?

- Мисля, че това са твърде лични неща, за да отговарям на тях. Това важи и за останалите подобни въпроси, които ми задаваш...

- Добре, кажи поне канил ли си и Нина тогава да замине с теб в Лондон или това беше твое еднолично решение?

- Да, поканих Нина да замине с мене, но тя имаше много ангажименти в България.

- Говорихте ли с жена ти за официален развод, за подялба на имуществото, независимо че в момента си в Лондон - документите могат да се придвижат от адвокати от разстояние при желание от двете страни?

- В интерес на истината, не сме говорили за развод.

- Ако Нина афишира, че има сериозен мъж до нея, ти ще я подкрепиш ли или от това ще те заболи и нарани?

- Тези въпроси ние трябва да решим в бъдеще с жена ми Нина...

- Май нямаш намерение да се връщаш в България? Не ти ли липсват славата, изявите по медиите, купоните, фенките?...

- На този етап няма да се връщам. Ако трябва да бъда съвсем честен, имам покана за участие в едно реалити и ще участвам. /става дума за евентуално ново издание на „Форт Боаяр” по bTV - б. а./.