"Клин клин избива" е лекарството срещу изневяра според балканската мегазвезда Лепа Брена.

Певицата от 20 години е в моногамна връзка с тенис звездата на Сърбия Слободан Живойнович и хич не се съмнява в неговата вярност.

"Големите мъже имат големи недостатъци. Но ако обичате някого и сте решили да бъдете с него, трябва да свикнете с тях, да не ги забелязвате и да не ви пречат", обяснява Фахрета Яхич, както е истинското име на звездата. Мюсюлманката винаги е криела любовните си връзки преди голяма й любов с Живойнович. Мистериите около нея винаги са големи. Феновете й дълго спореха откъде е тя - дали е родена в Бръчко, в Босна и Херцеговина, или в Тулза.

-месечното гладуване в Белград като студентка по туризъм е прелюдията й към музиката. Тя се присъединява към оркестър "Сладки грех", след като зашеметяващо прави парчета на "Бони М" и "ABBA" в Бръчко. Прякорът й Брена е още от ученичка. Тогава тренира баскетбол. Треньорът й я нарича така, защото всички от отбора имат кратки имена, а нейното не може да се съкрати.

Освен това му е трудно да го изрича. Когато започва да пее, един от музикантите от "Сладки грех" пък й вика Лепа. Коя е Лепа Брена?

"Дете, емоционална девойка, която обича да експериментира с таланта си, пълна е с позитивна енергия и фина еротика. Фахрета е майка, малко строга, обича да държи почти всичко под контрол, да овладява ситуациите. Госпожа Живойнович е дама, която следва своя съпруг като сянка - просто ми трябва мъж, по-силен от мен", казва за себе си Лепа пред списание "Ева".

Певицата все още е лудо влюбена в съпруга си. Бившият президент на сръбската тенис федерация, който сдаде поста си заради разногласия със семейството на Новак Джокович, се представя като "мъжът на Лепа Брена".

Няма нищо против. Нито един от двамата обаче не е водещ във връзката им. Макар че той не ревнува известната си жена, докато тя го иска само за себе си. Лепа Брена често е отказвала участия заради негови мачове.

"Нашият голям успех е, че оцеляхме, че се разбираме и че се обичаме. Разбирането спасява всяка връзка. Най-много ни обединяват тежките моменти, заедно сме успявали да се измъкнем невредими от тях. Това и децата най-много ни сплотяват. И двамата вярваме в семейството като в религия", казва прочутият тенисист, цитиран от в. "Стандарт".

И двамата често са заявявали, че любовта им е от пръв поглед. Запознават се на премиерата на филма "Хайде да се волиме" с нейно участие. Тогава са на върха на кариерата си.

"Допадна ми енергията му, много исках да се запознаем, да разбера дали е добър човек", това си спомня за началото гласът на бивша Югославия.

Вижда го на заглавната страница на вестник с ракета в ръка. "Всеки мускул се виждаше, приличаше на гръцки бог и си казах: Това ще бъде мъжът ми. Не исках след мен да върви някакъв, който да ми носи куфарите и нищо да не работи. Боба е мъж, с когото искаш да си прекараш времето, много е харизматичен и си приличаме по много неща", спомня си Брена.

Всъщност Ванга й е предсказала, че ще се омъжи за човек с бяла униформа, но Лепа гадаела, че ще е лекар или хлебар.

Преди подписа във вечна вярност на 7 декември 1991 година те се опознават 4 години. Докато вечеряли с родителите на Брена по време на Октобер фест, съвсем неочаквано Боба се изправил и тържествено поискал ръката на Брена от нейния баща. Тенисистът и певицата вдигнали сватба, която балканците обявиха за най-пищната на отминалия век. Тържеството е в най-тежкарския хотел "Интерконтинентал" в Белград.

Център на тяхната вселена са синовете им Стефан и Виктор.

"Ако питате Виктор какъв иска да бъде като порасне, ще каже, че мечтата му е да сменя гумите на автомобилите от "Формула 1".

Той е доста палав и динамичен, взел е вулканичния темперамент на баща си. Стефан е по-уравновесен. Не ги караме да спортуват. Само ги учим, че спортът е съществена част от живота и дори да не мислят да се занимават професионално, трябва нещо да тренират", разказва Лепа Брена.

Тя приема като свое дете и първородния син на съпруга си - Филип, който също се занимава с тенис. Четвъртото мъжко попълнение в редиците на Брена е филипинчето Джони. Домашната им помощница от Филипините ги дарява с очарователното момченце. Когато го осиновяват, той е само на 3 години, сега е на 6. Така Брена си спечели прозвището сръбската Анджелина Джоли.

Най-големият кошмар на звездата е отвличането през 2000-а на тогава 8-годишния й син Стефан. След 6-дневния стрес момчето е върнато срещу откупа от 2,5 милиона германски марки. След тази случка певицата се затвори за година в къщата си в САЩ с цялото семейство.

Четири години по-късно тя получава тромбоза на подмишницата на дясната ръка. "Въпреки болките и синините на ръката продължих да ходя на аеробика. Борбен човек съм и не се предавам, но тогава не можах да се справя сама. Децата ми можеха да останат без майка.

Това, което ми се случи, приемам като божие предупреждение. От този момент разбрах, че трябва да обръщам повече внимание на здравето си", спомня си Брена.

Утре тя ще се качи на сцената в новата зала "Арена Армеец" 21 години след рекордния й концерт на националния стадион "Васил Левски". На знаменателния лайф тогава дойдоха 100 000 души.
Изграждането на сцената започна в ранни зори в четвъртък, когато от Сърбия пристигнаха два камиона с техника и 80 човека екип.

Свеж портокалов сок, ароматни индийски пръчици и релаксираща музика за медитация са скромните изисквания на Лепа Брена към родните организатори.