Анелия е доволна от годината, която изпраща, защото е успяла да реализира интересни музикални проекти, а съвсем скоро предстои и излизането на нов албум. Тя коментира и какви са били причините за застоя в кариерата й преди време.

"Щастлива съм, че особено тази година нещата ми се получиха. Имаше, преди 3-4 години, един доста сериозен застой в кариерата ми. Нямаше развитие, защото тогава минавах през някакви лични неща. Тогава се разделях и с моя музикален продуцент Тодор Димитров - Токича. Всичко това ми се отрази и в професионален план. За щастие лека - полека започнаха да се оправят нещата, да си набирам нови екипи и всъщност тогава беше кризисният период в кариерата ми" - разказва Анелия пред Планета ТВ, цитират от signal.bg.

Певицата работи интензивно през 2011-та, направи някои промени по визията си и заложи на по-провокативното. "Надявам се винаги да ми върви така. Аз не съм негативна, положителен човек съм и смятам, че мисълта е нещо много важно. Аз винаги съм над нещата" - подчертава тя.

Анелия неведнъж е изказвала мнение, че големите успехи могат да дойдат, докато един изпълнител е още нов. Именно тогава се получават и големите награди, и най- големите хитове, според нея. "Най-силният период на един изпълнител е началото, първите 3-4 години, когато излиза, когато е нов. Всяка следваща песен му е хит, защото е различно, защото е ново. Тогава най-лесно се получават нещата"- казва изпълнителката, която вече десетилетие е сред най-актуалните имена на фолка.