Само преди няколко месеца Анелия смени цвета на косата си, заложи на нов, по-разкрепостен стайлинг и, разбира се, нови песни, в които да покаже новото си аз.

Вече в няколко поредни интервюта певицата разяснява на публиката как и защо е решила да направи тази промяна, пише signal.bg.

"Като се замисля, аз от момиченцето с кецовете и скъсаните дънки, буквално, и с белия потник, стигнах дотук. Аз станах известна, грозно звучи така, но популярна на 19 години. Нормално е аз да порасна пред зрителите, пред аудиторията, просто аз се променям. Така че след толкова години, вече съм на 28, нормално е да искам промяна" - обясни Анелия "В джаза събота вечер".

Дали наистина певицата успява да бъде извън клишето или това е въпрос-клише, с който някои имат навика да злоупотребяват пред популярните изпълнителки в най-критикувания жанр, оставяме без коментар. По-интересното е как Анелия отговаря на така поднесеното ú питане, което без съмнение би погалило самочувствието на всяка фолк певица.

"Може би преценявам това, което ми отива. Пробвала съм да се разчупя. Пробвала съм в някои клипове да бъда малко по-секси в буквалния смисъл, но го правя по моя си начин. Винаги съм казвала, че човек трябва да прави това, което чувства, защото той го показва и останалите го усещат. Ако съм несигурна в нещо, което правя и те ще го усетят. Така че с годините си съм имала много ситуации, излизала съм на сцена, правела съм шоу. Правела съм хиляди експерименти, но истината е, че Анелия трябва да излезе и просто да пее, да се усмихва и да си е удобно облечена" - бяха точните думи на певицата.

Вижте фотогалерия:

Анелия - "Раздялата"