В единствената роля пък той уреди дъщеря си Албена, одумват ги в театралната гилдия.

“Когато Албена ми предложи да направим “Шърли”, се смутих, защото хората не са свикнали баща и дъщеря да работят заедно. Но после си казах, че това няма значение”, хвали се Колев.

“Албена изобщо не става за гледане. Във всякакъв смисъл”, твърдят обаче колеги на родената през 1966 г. артистка от Сатирата. Според тях тя успява да се уреди на сцена единствено заради позициите на прочутия си баща и на майка си Адриана Палюшева, която също играе в Сатиричния театър. “Нейният талант е нулев, а Тошко Колев вече е прекалено уморен и отегчен, за да успее тепърва да извади скритата дарба на дъщеря си”, ехидничат колегите на Албена.

Колев обаче не пести похвали по адрес на щерка си, а в същото време мощно оплюва всички нейни колеги, които играят в сериалите и хитовите родни кинофилми: “Започвам да ги гледам с най-добро чувство, но на финала вече се чудя къде съм попаднал. Скучно и бездарно. Кого лъжем? Когато четох "Мисия Лондон", се развълнувах като пионерче. Споделих с Вальо Танев, че си е живо кино.

Когато отидох на премиерата, се оказа, че Празна Мара тъпан била. Съжалявам, но не е "найс". Сериалите пък са фабрики за мангизи - познавам добре хората, които стоят зад тях... Ходят из страната и по света, за да сеят безобразната си посредственост. Ужасно и престъпно! Никога втори път няма да гледам филм като "Източни пиеси", та дори да ме вържат с въжета! Какво да му гледам - грозотия, простотия, мръсотия...”, беснее актьорът, чиято “скрита роля” години наред е била агент “Петров” в ДС, пише blitz.bg.