Тези, които рядко ходят на театър, веднага ще я познаят – Ваня Ставрева, емоционалната фризьорка от „Стъклен дом”.

Представянето е достатъчно. Киноизявата на Стефка, която є създава огромна популярност обаче, съвсем не е първа.

Излишно е да споменавам „Мисия Лондон” Сега Стефка усилено репетира ролята си в „Железният светилник”, работи и по английска пиеса ­ съвместен проект на Театъра на българската армия и Пернишкия театър.

Отказва да прави планове за киното и въобще, „защото, знаете как се случват нещата у нас”, обобщава лаконично актрисата.

­ -Стефке, участието ти в киното и на театралната сцена вероятно създава дисциплина – винаги да изглеждаш добре, да си с грим и фризирана. Така ли е в действителност?

­- Вярвам, че човек изглежда така, както заслужава да изглежда. Козметиката е прекрасно нещо, но ако не обичаш себе си и околните, нищо не може да ти помогне. Залагам на вътрешната козметика. През деня рядко слагам грим. Може би се гримирам само в случаите, когато съм леко потисната и тъжна.

­ -Ползваш ли специална козметика?

­ -Ползвам българска козметика, но се влияя много. Пазарувам само в аптеките, но се доверявам на съветите, които ми дават там, вслушвам се в рекламите, също и в мненията на мои приятелки, които вече са пробвали едно или друго.

­- Правиш ли някакви домашни бабини рецепти за красота?


­ -Рядко имам време за това и дори ме е срам, че не полагам никакви по-особени грижи за себе си. Доволна съм от една рецепта, която ми каза Силвия Лулчева – маска на лицето с обикновена заквасена сметана. Другото природно средство, на което знам, че мога да разчитам, е зехтинът.

­- А как поддържаш тялото си? Спортуваш ли, или разчиташ на диети и лишения?


­ -Нямам време за спорт. Задължително обаче правя упражненията на „Петимата тибетци”. Системата научих от книгата на Кристофър Килам, която излезе преди години. В началото ги изпълнявах доста плахо. Сега не ги пропускам

­ -Налага ли те си да пазиш диети? Имаш ли забранени храни?

­-Отдавна спрях да правя каквито и да е диети. Нямам забранени храни. Ям като децата – щом ми се прииска и каквото ме изкуши, си похапвам.

­ -Накрая един въпрос, който винаги задаваме на нашите гости. Какво ти е отношението към увеличаването на бюста и пластичните операции?

­ Всеки има право на избор да прави каквото иска със собственото си тяло. Мен ме е страх от операции. Освен това съм убедена, че природата е по-голям майстор от който и да е пластичен хирург. Не се заричам, че в бъдеще няма да направя нещо такова, но засега го намирам напълно излишно.

Източник: в. "Монитор"