"Избрах да бъда актриса с ясно съзнание, че няма да съм богата". Това сподели красивата Мария от хитовия сериал „Столичани в повече“ по bTV пред водещата на „В джаза събота вечер“ Вили Сечкова.

Актрисата разказа за приликите и разликите между нея и ролята й в сериала и как успява да взима или дава качества и недостатъци на своята героиня, за да е по-истински персонажа.

Вили не се е явявала на кастинг за ролята, а е поканена директно да участва. На снимачната площадка разчита на колегите си и най-вече на голямата Стоянка Мутафова.

Често се случва Вили да се съветва с легендарната актриса на българска театрална и киносцена, как да изиграе определена сцена защото смята, че занаят се краде, а тя е готова да черпи знания от нея.

*Вили Марковска като Мария в "Столичани в повече" (Л)

Младата актриса разказа за детството си, което сама тя определя като щастливо и пълноценно, изпълнено с много игри и смях, въпреки че на 11 години е започнала да се занима с актьорство.

На въпросите на водещата за мъжете в живота й, каза:

„Аз съм любопитна и отворена към света. Смятам, че мога да бъда интересна с това което правя, а не с личния ми живот, който надали представлява интерес за някого“.

Мъжът до нея, трябва да бъде мъжкар, така определи Вили своите предпочитания.

Станалите традиция изненади в студиото на „В джаза събота вечер“ не подминаха и столичанката. Водещата я провокира с различни видове храни за да разбере от какво ще се изкуши младата актриса.

Тя смело избра витаминозната ябълка, пред пържени картофи и бургер. Освен това, в студиото влезе един мъж, който силно желае да има семейство с нея в сюжета на сериала, актьорът Иван Панайотов. Той сподели личните си впечатления от работата си с Вили, като я определи, че е много отговорна и добър професионалист.

Снимка (водеща): АННА клуб