Не политици и социолози, а двама кметове ще обсъждат изборите по bTV в неделя.

С намигане към сериозното събитие телевизията е поканила Любо Нейков и Къци Лафазанов - и двамата седели на кметския стол в “Столичани в повече”. Освен тях в изборното студио от 18 ч ще гостуват още Юлиян Вергов, Иван Ласкин, Милена Фучеджиева, Илияна Раева, Любен Дилов. В тяхната компания водещите Анна Цолова и Виктор Николаев ще дочакат 19 ч, когато ще могат да съобщят първите резултати от двойния вот - за президентски и местни избори, пише в. "24 часа".

bTV започва да показва вота от 8 ч сутринта с предаването на Лора Крумова “Тази неделя”. Заради новата си задача то е удължено на 3 часа и ще прилича малко на изборно студио. С преки включвания от 6 града в него, както и през целия ден ще се включват Вяра Деянова, Антон Хекимян, Иван Георгиев, Миролюба Бенатова, Константин Караджов. Също и Генка Шикерова, и Габриела Наплатанова, които почти едновременно се върнаха от отпуск по майчинство само преди седмица.

Лора е поканила Чочо Попйорданов, Нора Нова и Силвия Лулчева, с които да разговаря защо трябва да гласуваме. Другата й тема е афродизиак ли е властта.

Вечерното студио, наречено “Изборът Х”, ще се излъчва пряко от НДК. От виртуалното студио на bTV с прогнози и резултати ще предава Виктория Петрова. Изборните предавания на bTV ще се излъчват пряко и в ефира на bTV Radio.

Телевизията работи със социологическата агенция “Галъп”.