Град в Сибир е едно от местата, на които феновете на фигурното пързаляне отново ще имат възможност да гледат изкуството на Албена Денкова и Максим Стависки.

Градът е в Иркутска област, Източен Сибир. Шоуто се казва “Град Диско” и ще се състои на 13 ноември.

Освен Албена и Максим ще участват доказани имена в индивидуалното пързаляне, спортните двойки и танците (носители на олимпийски, световни и европейски титли), като Алексей Ягудин, Татяна Навка-Роман Костомаров, Татяна Тотмянина-Максим Маринин, Мария Петрова-Алексей Тихонов, Маргарита Дробязко-Повилас Ванагас, Оксана Домнина-Максим Шабалин.

Организатор съвсем очаквано е фирмата “Ледена симфония” на Иля Авербух, световен шампион при танцовите двойки с Ирина Лобачова през 2002 г. Албена и Максим работят с руснака отдавна, като двамата бяха звезди в проекта “Ледена епоха” на Първи канал на Руската обществена телевизия, а после Стависки се включи и в шоуто “Лед и пламък”.

Денкова поднови тренировки на пързалката след пауза от 17 месеца. Причината, естествено, бе нейната бременност и раждането на малкия Даниел. Синът на Албена и Максим се появи на 30 януари тази година. Световните шампиони подготвят и програма за шоу в Москва.

Участията в проекти на Иля Авербух не е единственият ангажимент на Стависки. Той работи с германската двойка Нели Жиганшчина-Александър Гажи. Рускинята и немецът от бившата ГДР разчитат на Максим, за да си осигурят квота за олимпиадата в Сочи през 2014 г. За тази цел обаче родената в Москва Нели трябва да вземе германски паспорт.