Много жени забравят или просто избягват ружа. Но той може да бъде тайното ви оръжие за красота! С него изглеждате по-здрави и сияйни - но се случва, както и с други неща, да се попрекали.

За да избегнете възможността да заприличате на клоун, вижте няколко съвета как да си изберете подходящ руж и как да го нанесете правилно, пишат колежките от 1. Първо изберете цвета според кожата си. Номерът е да откриете цвят, който е сходен с този на бузите ви, когато се изчервите след физически усилия или когато сте били вън на студено. Един бърз тест за това – напляскайте леко бузите си и използвайте цвета, който те ще добият за ориентир. Друг номер е да уцелите цвета на устните ви. Светлата кожа изглежда чудесно в комбинация в цвят на роза, по-тъмната в прасковено, а мургавата си пасва с кайсиев и червен цвят.

2. Сега, след като имате цвета, изберете правилната формула за вашия тип кожа. Ружът под формата на пудра, обикновено е най-подходящ за мазна и смесена кожа. Кремообразният руж е чудесен за суха кожа. Течният и гелообразният са най-добри за мазна кожа. 3. Сложете си фон дьо тен, сенки и червило. Макар, че ружът обикновено е предпоследната стъпка в гримирането (преди пудрата), можете да експериментирате - някои гримьори слагат ружа преди фон дьо тена, за "по-естествен" вид.

4. Изхвърлете малката четчица, която получавате заедно с ружа. Използвайте професионална четка (но не използвайте същата, която използвате за пудрата си).

5. Сложете руж на четчицата и я потупайте леко (или духнете), за да махнете излишното количество. За кремообразен и гелообразен руж мацнете леко пръстите си. 6. Погледнете се в огледалото и се усмихнете. Това ще ви помогне да разберете къде точно се намират ябълките на скулите ви. За да постигнете свеж и сияен вид, сложете ружа точно на тези места. Запазете цвета лек и преливащ. Ако използвате гелообразен или кремообразен руж, първо го размажете със средния си пръст. След това, за да прелее добре, го разнасяйте с безименния и средния пръст заедно. Така чистият пръст ще обере остатъците. 7. Ако сте попрекалили с ружа под формата на пудра, може да го туширате с малко прозрачна пудра. Ако сте сложили прекалено много кремообразен руж, може да оберете излишното с кърпичка. Тъй като гел-ружът и течният руж правят "петна по кожата", единствения начин да се изсветлят е да си измиете лицето, да го овлажните и този път да сложите по-малко количество.

8. Довършете грима си със съвсем малко безцветна пудра - така ще задържите ружа за по-дълго. Допълнителен съвет: За да постигнете визия "слънчева целувка", сложете си малко бронзова пудра по челото, брадичката и носа преди да си сложите руж. За да сте сигурни, че не изглежда на ивици, използвайте голяма четка и съвсем леко минете с нея по изброените участъци. Жените с по-тъмни отенъци на кожата могат да опитат бронзираща пудра с карамелен цвят (не оранжев) комбинирана с жълтеникав руж. Експертен съвет: Експериментирате при нанасянето. Опитайте да сложите ружа под формата на буквата "C" - започнете от центъра на слепоочията си и извийте като скоба към центъра на скулите си. Още съвети:

1. Почиствайте редовно четките си. Ако не ги поддържате чисти, те ще натрупат бактерии, които ще се прехвърлят на кожата ви. Можете да използвате мокри бебешки кърпички.

2. За секси вид, сложете малко бляскав руж на най-високата част от скулата си - близо до окото.

3. Използвате руж под формата на пудра? Винаги го нанасяйте в една посока.

4. Крем ружът е чудесен избор за зряла кожа. Лесно се слива с кожата и затова изглежда много естествен. Относно гел или крем ружа, нанесете петънце на бузата и две по-малки на скулата. Разнесете заедно петната в посока нагоре към скалпа.

5. Тъмнорозовият руж ще освежи всяко изморено изглеждащо лице.