Дует на покойната изпълнителка Ейми Уайнхаус и американския певец Тони Бенет, записан малко преди трагичната смърт на британската соул звезда през юли, излeзe на 14 септември - в деня, когато тя трябваше да навърши 28 години.

Двамата певци са записали песента "Body and Soul" през март в легендарното британско звукозаписно студио "Аби Роуд" в Лондон, пише vesti.bg.

Това е едно от последните заглавия, записани от Ейми Уайнхаус, преди да почине на 23 юли в Лондон на 27-годишна възраст.

Песента е включена в новия албум на 85-годишния Тони Бенет "Duos II", който излиза на 20 септември, но вече може да бъде купена под формата на сингъл.

Авторските права ще бъдат изплатени на фондацията, която създадоха родителите на Ейми.

Фондацията "Ейми Уайнхаус" има за цел да помага на младежи, сблъскващи се с проблеми като пристрастявания, болести, инвалидност и бедност.

"Ейми е стигнала до сърцата на милиони хора по целия свят и мисля, че ще продължи да го прави чрез тази фондация", каза баща й Мич.

"За нас е успокоение да знаем, че Ейми би била горда с това", добави майка й при откриването на фондацията.

Според родителите й преди смъртта си Ейми не се е дрогирала и аутопсията не е показала наличие на забранени вещества в организма й.

Последните, официални резултати за причината за смъртта й ще бъдат огласени на 26 октомври.