- Г-жо Райкова, официално обявихте, че ще се връщате към светския живот. Какво значи това?

- Последните 2,5 г. след раждането на сина ми прекратих ходенето по светски мероприятия и се отдадох изцяло на отглеждането му. Казват, че първите две години са синдромът на пъпната връв - в смисъл, че детето има огромна нужда най-вече от майка си, и затова го гледах без баби и детегледачки, само с помощта на Тихомир. Сега Патрик тръгна на ясли, и през деня съм изцяло отдадена на работата си, а вечер, ако има интересни светски събития, ще го гледа баща му за два часа, докато ме няма. Те се разбират чудесно по мъжки. Освен това досега Тихомир си е вършил всяка вечер работата в индийския си ресторант “Тадж махал” и няма да ми направи проблем, ако се наложи и аз да излизам.

- Обикалянето с камера и микрофон означава ли, че "Горещо" се променя? Как ще изглежда предаването през осмия си сезон?

- Самата аз се променям непрекъснато, а с мен и “Горещо”. Ние сме един организъм. Дишаме заедно и порастваме заедно. Още по-интересно е, че и самите гости на “Горещо” имат сходни с моя живот случки и темите ни на разговор са общи. Преди 7,5 г., когато стартирахме, нямаше други предавания, в които да питат толкова детайлно какво се случва в живота на известните хора.

Аз задавах темите и въпросите, които после се дискутираха цяла седмица в кафенета и фризьорски салони. Например темите за златотърсачките и силиконовите бюстове, изневерите, фалшивия образ, налаган от пиарите на звездите, тръгнаха от “Горещо”. Тогава и получавах много упреци защо задавам такива въпроси, а после всички водещи започнаха да го правят. След като родих, се смениха и приоритетите ми и започнах да правя филми за Ванга, Петър Дънов, Царичина. Оказа се, че духовната тема също вълнува зрителите и прави рейтинг.

Едновременно с това на повечето ми гости от предаването им се родиха деца, станахме родители и започнаха да ни интересуват едни и същи неща. Сближихме се покрай децата и постоянно обменяме информация. Затова и през осмия сезон ще използвам новите си усещания и емоции.

Ето сега ще кажа нещо за първи път - слагам си пак камерата в дамската чанта и вече никой не е в безопасност!!! Едно време така си я носех и като видех нещо интересно, вадех я и снимах. Сега обаче имам предчувствие, че ще бъде още по-интересно, защото непрекъсното се засичаме с известни хора, докато с Патрик и Тихомир сме по магазините или в заведения! Очертава се един особено горещ сезон!

- Каква ще е бомбата в първото ви предаване за сезона?

- Първото предаване от новия сезон е в събота 17 септември, от 22,40 ч на хубавия празник Вяра, Надежда, Любов, което тълкувам като добър знак. Гост в студиото е Меглена Кунева, но не като кандидат-президент, а да видя какъв човек е, развежда ли се с мъжа си. Отговори ми на всички въпроси, при положение, знаете, че аз не работя със сценарии и предварително написани въпроси, нямам слушалка в ухото, нямам аутокю.

Имаме и още едно интервю - с черната Златка - то наистина е горещо. Разказа как е зарязала гаджето си Багата, след като е разбрала, че й изневерява с русата Златка, ама вече не страда и си има ново гадже. Разказва и как преди месец са починали и баща й, и дядо й. Както се казва, в живота има радост и тъга и ние я отразяваме.

Истинската бомба е във второто предаване. Димитър Джамов за първи път ще разкаже пред камера за началото на борческите групировки. Вторият ми гост е съпругата на Юксел Кадриев - Бонка, която ще разкрие семейните им взаимоотношения.

- Има ли промени и у вас?

- Силикон нямам никъде. Промени по визията нямам, единствено че вече съм с бретон и всички, които са ме видели, го одобряват. А в поведението ми на водеща настъпиха много промени, защото при мен няма предварително изграден образ, който да поддържам през годините.

Говоря това, което чувствам, а то се влияе от това, което ми се случва в личния живот. Като стартирахме “Горещо”, нямах гадже, после се влюбихме с Тихомир, после се оженихме, после той подаде молба за развод, после се събрахме и ни се роди дете. И така всичко това минава през емоциите ми в червеното ни студио и няма как да не се отрази на воденето ми. Сега се харесвам най-много като водеща, защото най-после се научих на някои тайни неща покрай детето ми и ги използвам доста хитро като водеща.

- Появиха се предавания по други телевизии, които доста напомнят като концепция вашето. Гордеете ли се с това, или се дразните от подражанието?


- Смешно ми е. Какво да кажа? Стана доста модерно да се имитира “Горещо”, но както се вижда, не е успешно. Аз съм вградила сянката си в предаването и затова ми се получава. За тези 19 години, откакто правя интервюта, никога не съм имитирала някого, а съм изградила стил, който да имитират другите. Освен това съм имала много битки през годините, а зрителите харесват оцеляващите, независимо колко пъти са падали и ставали.

- “Горещо” е с едни от най-високите рейтинги в Нова тв. Защо зрителите го гледат?


- Да, сега “Горещо” е в топ 3 на най-гледаните предавания на Нова тв, но това не ме задоволява. Преди 3-4 години, когато най-много ме плюеха и имаше цели страници срещу мен, “Горещо” беше в топ 3 на най-гледаните предавания в България след „Комиците" и „Шоуто на Слави".

- Защо е нужно личният живот на известните да излиза наяве? Само заради тв рейтинг ли?


- Защото те така искат, всичко е доброволно. Специално за политиците мен като избирател ме вълнува абсолютно всичко, защото искам да знам за кого гласувам.

- Вие какво криете от личния си живот?

- Крия само рождената дата и час на детето ми, както и не го водя по интервюта и снимки, защото това е неговият живот. Като порасне, сам да решава дали да стане публична личност. Дори още в студиото на “Горещо” не е идвал, не е виждал мама къде работи! Иначе от моя живот не крия нищо, така съм решила още като дадох първото си интервю и корица за сп. „Жената днес" преди 19 години.

- От известно време се държите като добра християнка, често сте по манастири и църкви. Защо?

- Аз отдавна съм така, но сега стана публично достояние, защото качвам снимки в профила си във фейсбук, а вестниците и сайтовете ги теглят оттам и пишат. Много странни работи стават в тоя фейсбук - през август ми изтриха два профила и сега съм с трети, но не с името Венета Райкова, а с такова, което да не привлича вниманието на хакерите. Много злоба и завист има, страшна работа! Ама скоро ще ги разбера кои са, в края на седмицата ще ходя при Явор Колев (шеф на отдела за борба с киберпрестъпленията в ГДБОП - б. р.) да задействаме нещата. Каза ми, че ще ги хванат и ми е интересно да ги видя кои са и какво толкова съм им направила, че да ми трият профила.

- Патрик ядосва ли ви?

- Много е музикален, така поне ни каза музикалната педагожка на яслата. Каза да му купиме пиано, но той вече получи такова за рождения си ден от брат ми. Не знам на кого се е метнал, но постоянно пее и танцува. Много е лъчезарен и чаровен и заради това лесно му се разминават белите, които прави непрекъснато. Сега ще му купуваме детски лаптоп, защото не можем да го махнем от нашия.

- Мислите ли за второ дете?

- Мислим, но първо трябва да се пренесем в новото ни жилище, което е 160 кв. м в затворен комплекс, и ще ми е по-спокойно с второ дете.

- Помагате ли в ресторанта на Тихомир и как?

- Не, няма с какво да му помагам, но напоследък там си провеждам много от работните обяди и срещи. Прохладно е на терасата, а и яслата на Патрик е на съседната улица и ми е много удобно.

- Кой готви у вас?

- Напоследък Тихомир.

- За да снимате с камерата, искате ли разрешение от известните лица, които може да откажат заради конфузна ситуация?


- За конфузна ситуация нека ти разкажа как някои звезди са подложени на истеричен натиск да гостуват в определени предавания. Например момиче от екипа в предаването на един наш общ познат реве по телефона, след като получава отказ от звездата да им гостува. През сълзи и в истерия обяснява как водещият ще я уволни и колко лош е той, само и само звездата да се трогне и да отиде в студиото! Има и по-лоши примери - някои предавания шантажират и заплашват, ако им се откаже участие в предаването. Така че битката за гости мина отдавна границата на доброто възпитание и се чудя докъде ще стигнат тези хора.

Източник: в. "24 часа"