Траяна от години е отдадена на фолк музиката, но колкото и натоварено да е ежедневието й, за да изглежда добре и във форма, винаги намира време да спортува.

Певицата редовно посещава фитнеса, където прави своите тренировки и не обича да лентяйства.

"Старая се да изглеждам добре, няма начин. Сигурно се дължи най-вече на това, че не спирам тренировки. Каквото и да правиш, винаги можеш да намериш половин час да побягаш някъде. Хубаво е да се спортува. Дава ти тонус, така че го препоръчвам на всички" -казва тя пред Планета, пише signal.bg.

Новият й сингъл "Късата клечка" излезе в разгара на лятото, както и видеото към него. Певицата се е доверила на собствения си усет за тематиката на парчето и сама решила какъв да е стайлингът й за клипа.

"Спрях се на заглавието "Късата клечка", защото няма такова заглавие. Видя ми се интересно, всеки може да си я свързва с различна тематика. Радвам се, че този път много бързо отреагирах с видеото. Мога да се похваля, че за втори път, след "Общи бройки", стайлингът е изцяло мой. Аз съм си подбирала тоалетите. Този път беше без дизайнерски решения. Мисля, че успявам да се справям с това, харесва ми лично на мен, надявам се и на зрителите" - обяснява изпълнителката.

Траяна е на мнение, че песните трябва да отразяват живота. Дори изпълнителите да не са попадали в дадена ситуация, е добре в текста на песента да се оглеждат хората, да е близък до изживяванията им.

"Песните не са винаги нещо, което ние изживяваме. Повечето от нещата, за които пея, дори не съм попадала в такива ситуации, но пък това са неща, които се случват, на мои приятели, на познати. Смятам, че трябва да се правят песни на такива теми, които да са близки до хората, до нещата, които им се случват, за да бъдат слушани тези песни" - споделя певицата.