Слабоизвестната певица Ребека Франческати е завела дело в САЩ, в което иска обезщетение от Лейди Гага за хита на звездата Judas, съобщи “Контактмюзик”. Исканата сума не се посочва.

Според Ребека парчето на Гага е плагиатствано от нейното Juda, изпълнено още през 1999 г. Франческати смята, че причина за приликите е фактът, че бившият й басист Брайън Гейнър сега работи в музикалната компания, създала 17 песни от новия албум на звездата, излязъл през май.

Според адвоката на Ребека Крис Ниро двете парчета са в различен стил, но композицията е една и съща, а припевите имат еднакви мелодии.

Преди няколко месеца 25-годишната Гага бе обвинена в плагиатство и от корейската компания E-Tribe. Според нея звездата е копирала парче на момичешката банда “Гърлс дженерейшън”, с което е създаден хитът на Гага Born this Way.

Преди година майката на самоубилата се през 2008 г. певица Лина Моргана обвини звездата, че е откраднала ексцентричния стил на дъщеря й, с който после Лейди Гага стана известна. Според Яна Моргана двете момичета са написали заедно няколко песни през 2007 г., когато все още Гага бе само Стефани Германота.