Американската рок банда "Kings of Leon" обяви, че отменя турнето си в САЩ, след като миналия петък неочаквано преустанови концерта си в Далас, щата Тексас, съобщиха световните агенции.

Според членове на групата отменените гастроли се дължат на "сериозни вътрешни търкания" между самите музиканти. "Със съжаление обявяваме, че "Kings of Leon" преустановяват американското си турне вследствие на проблемите с гласа и на изтощението на Кейлъб Фолоуил (фронтменът на състава)”, беше обяснено в официално комюнике на бандата.

„Групата съжалява, но за да изнесем пред феновете останалите концерти, които заслужават, трябва да направим тази пауза. За жалост американските дати няма да могат да бъдат насрочени в друго време, защото започва световното турне на "Kings of Leon" на 28 септември в Канада”, поясняват за намеренията си от бандата.

Миналия петък Кейлъб Фолоуил напусна сцената в Далас след като изпълни само четири песни, като се оправда с неразположение заради жегата. Според говорителя на състава певецът се бил дехидратирал и от това пострадали гласните му струни. Но според съобщения, разпространени от останалите членове на групата през уикенда в Туитър, разривът се дължал на "вътрешни проблеми" на рокзвездите от Нашвил, втория по големина град на щата Тенеси.