Брад Пит и Анджелина Джоли се разминаха на косъм със сараевската прожекция на "Аве", филма на Димитър Гочев и Константин Божанов, който спечели специалната награда на журито и приза на интернет портала Cineuropa на елитния кинофестивал.

Лентата с Ованес Торосян и Анжела Николова се е завъртяла последна в конкурсната програма - точно по времето, когато мегазвездите са акостирали при съседите.

"Стана ми забавно, когато Брад Пит изключително възпитано и любезно изрече клишето:

"Много съжалявам, че не успях да гледам вашия филм". Но това е протоколът. Сараево е замислен и се провежда по подобие на Кан", коментира режисьорът.

Божанов обаче признава, че е неочаквано доволен от приключението "Сараево". "Основната конкуренция ни бяха две творби от Кан - "Дишайки" и "Момче за любов".

Може би спечелихме журито с искреността в "Аве". В Кан всеки гледа филмите с наточен нож и може би заради това там не усетих автентична реакция. Докато в Сараево хората са доста по-емоционални".

"Никога не харесвам веднага това, което снимам или продуцирам. В Сараево обаче "Аве" стоеше твърде добре. Отдавна сме в Европа", категоричен е Гочев