Очертава се да няма футболисти на Левски в националния отбор за приятелския мач срещу Беларус на 10 август.

По предварителна информация “сините” ще тръгнат в шампионата на 8 август срещу Славия в I кръг. Мачът ще е от 20 ч. И явно няма как Владимир Гаджев или Йордан Милиев да излезе и с националната фланелка по-малко от две денонощия по-късно. Особено с оглед натоварената европейска програма на Левски с мачове всяка седмица.

Възможно е подобни дилеми да възникнат и за други клубове, но все пак първо трябва официално да бъде публикувана програмата на “А” група. Все пак не се вижда как например и “белият” Галин Иванов да бъде в списъка за Беларус.

Вариантите са два. При мирния националният селекционер Лотар Матеус не вика играчи, при които се струпват серия мачове в рамките на 2 или 3 дни. При втория клубовете просто не пускат своите в националния отбор. И чинно си плащат по 10 хиляди лева глоба на човек - все пак съсредоточаването на ас върху евромач или труден двубой от шампионата си струва разхода.

При подобна ситуация през август м. г. националният селекционер тогава Станимир Стоилов повика само Ивелин Попов (още в Литекс) от “А” група. А причината за включването на нападателя може би се криеше в очакването за трансфер.



Източник: "Труд"