Подкрепата за любимия отбор на Копа Америка не е била единствената причина известният парагвайски модел Лариса Рикелме да стегне куфарите и да хване самолета за Аржентина.

Оказа се, че преди да се отправи към стадиона в Ла Плата, където вчера "гуараните" биха петкратния световен шампион Бразилия (2:0 след изпълнение на дузпи), Лариса е заснела повече от откровена фотосесия за списание Soho.

Красавицата на Латинска Америка позира гола на терена на шампиона Велес Сарсфийлд, за който преди време игра най-известният парагвайски футболист Хосе Луис Чилаверт.

Лариса даде и интервю за списанието, в което разказва за своя път към славата, мечтите и любовта си към футбола, пише .

- Стана известна по време на световното първенство в ЮАР, когато една твоя снимка обиколи света. На нея ти криеше мобилния си телефон между гърдите си - този жест специално за камерите ли беше предназначен?
- Не! Това беше нещо съвсем естествено, заимствах го от моята майка, която също държи gsm-а си в сутиена. Той е много удобно място за съхранение на вещите, а също и място, от което съм сукала доста дълго време, почти шест години.

- Очакваше ли вълнението, което предизвика?
- Съвсем не. Аз дори не бях на стадиона в ЮАР, а на площада в Асунсион. Изобщо не очаквах, че ще се случи подобно нещо - снимах се за списания от цял свят, избраха ме сред 100-те най-сексапилни жени на планетата, поканиха ме да участвам в "Bailando por un sueño" - шоуто с най-висок рейтинг в Аржентина. Винаги съм си мислела, че известността ми няма да надхвърли пределите на моята страна.

- Като дете обаче си казвала, че искаш да стигнеш до Холивуд…
- Това е моята мечта, да. За щастие, аз много обичам работата си. А когато правиш нещата с любов, Бог винаги ти помага, дава ти тласък.

- И този тласък се случи по време на Мондиал 2010. Бързо ли научи, че тази снимка те е направила известна?
- Не, едва след втория мач на Парагвай. Обади ми се мой братовчед, който живее в Испания, и ми каза, че снимката ми е по всички вестници там, включително и "Марка". Обявиха ме за "Годеницата на Мондиала", телефонът ми започна да звъни по всяко време. Журналистите ме търсеха, всичко ми изглеждаше нереално. След това ми се случиха много хубави неща. Първото ми пътуване беше до Перу. На летището имаше много хора. Мислех си: "Ще ме познае ли някой?" И точно тогава видях плакат, на който пишеше: "Лариса, обичаме те. Народът на Перу". Така започна лудостта. Пътувах до Венецуела, Колумбия, Панама, Еквадор… Обиколих 30 страни за една година, стигнах чак до Китай, Корея и Япония. И навсякъде интервюта, участия в телевизионни програми, конкурси, бях домакин на наградите на Fox Sports в Маями и водещ на наградите на MTV Бразилия.

- Сега кой те преследва повече - мъжете или телефонните компании?
- И двете.

- Какво има в паметта на телефона ти?
- Снимки на семейството ми, приложения за Facebook и Twitter, всякакви видове музика - от електронна до кумбия, регетон, бачата… всичко.

- Знаеш ли кой е човекът, направил прословутата ти снимка?
- Хорхе Саенс - аржентински фотограф, който живее в Парагвай. Запознахме се по време на третия мач на националния отбор. Свързах се с него чрез Facebook и му благодарих. И той на мен. "Не, аз трябва да ви благодаря. Направихте ме известна по целия свят", казах му аз.

- Какви са следващите ти планове?
- Предстоят ми посещения в Португалия, Испания и Франция. Скоро на пазара ще се появи чанта с моя образ, а също и чаша, боядисана със специална боя, която реагира на топлина: когато е пълна с нещо топло, хората ще виждат моя снимка.

- А футболът?
- Фенка съм на Серо Портеньо. Много обичам да ходя на стадиона. Преди играех в един женски отбор, но вече не.

- Какво се надяваш да постигне отборът на Парагвай?
- Надявам се да се представим по-добре, отколкото на световното. Ако е рекъл Господ и Дева Мария го позволи, смятам, че можем за вдигнем титлата на Копа Америка.

Вижте фотогалерия:

Лариса Рикелме свали дрехите за сп. Soho

Лариса Рикелме