Българския нападател на Манчестър Юнайтед - Димитър Бербатов, беше поставен в отбор на разочарованията през изминалия сезон.

Английският сайт "Блийчър рипорт" дори прави доста критичен коментар към голмайстор №1 на Висшата лига:

"Може би Бербатов е от грешните трансфери на Алекс Фъргюсън, въпреки че е разбираемо защо той плати 30 млн. лири за него.

Българинът има качествата на Ерик Кантона, които треньорът много цени, но не успя да ги разгърне.

Бербатов се показа само като посредствен нападател, който не играе с голямо желание. Участието му в мачовете от Шампионската лига е пълен провал. Но Фъргюсън не иска да си го признае."

Припомняме, че на бившия български национал му остава само още една година от настоящия контракт с Юнайтед и мнозина смятат, че той заслужава договорът му да бъде продължен, след като приключи миналия сезон като голмайстор на Висшата лига.

По-рано този месец английският сайт разкри, че в седмицата преди финала в Шампионската лига Бербо е казал на шефовете си, че ще се радва да изпълни договора си с клуба и през следващата година да си тръгне като свободен агент.

В момента Бербатов получава по 80 хил. паунда седмична заплата и няма да предоговаря условията по договора си, пишат от sportni.bg.

Българският стрелец, който отиде на "Олд Трафорд" от Тотнъм срещу 30,75 млн. паунда през 2008 г., беше оставен извън групата на Юнайтед за финала в ШЛ на "Уембли" на 28 май, загубен от англичаните с 1:3 от тима на Барселона.

Логично в отбора на разочарованията има само звезди - Роби Кийн (Уест Хем), Джеймс Милнър (Манчестър Сити), Дейвид Бентли (Тотнъм), Алберто Акуилани (преотстъпен от Ливърпул в Ювентус), Джо Коул (Ливърпул), Емануел Адебайор (преотстъпен от Манчестър Сити на Реал), Джърмейн Джинас (Тотнъм), Шон Райт-Филипс (Манчестър Сити) и Крейг Белъми (Кардиф), пише "Труд".