Димитър Бербатов и Христо Стоичков ще получат покани за участие в нов български филм. Проектът е на актьора Георги Стайков, който с лентата ще дебютира като сценарист и режисьор.

Става дума за филм с футболен сюжет - противоборството между Трескавица (Търговище) и Юнак (Шумен), в което ще бъдат преплетени и любовни нишки.

"Има една роля за Бербатов по сценарий и ще го поканим. Той се появява на финала за малко. Нает е от единия отбор, на приятелска основа, и трябва да бие важна дузпа, но какво се случва няма да издам. Мислим героят му да е от Турция, ще се казват Казанджа", обясни Георги Стайков, който нашумя с ролите си в "Мисия Лондон" и "Тилт".

Офертите към Митко за участия в киното не са една и две. Бербатов показва известен интерес, освен това се снима с охота за реклами, но още не е направил дебют в седмото изкуство.

"Ще поканим и Стоичков. Камата ще играе себе си и също трябва да се появи на финала. Ако той не се съгласи, ще трябва да привлечем друг от героите на САЩ'94. Това е и лайтмотивът на филма – че няма нужда от корупция, размени на куфарчета, за да победиш. В нашия случай даже няма куфарчета, а си подаряват прасета", разкри още малко от сценария Стайков в интервю за "Дартс нюз".

Филмът ще се казва "Дъ Дерби". В него ще бъдат преплетени истории от лудите времена на българския футбол - 90-те години, когато по родните терени имаше десетки манипулирани мачове, пишат от sportni.bg.

Роля ще получи и Фахрадин Фахрадинов. Той ще играе себе си. Както е известно, преди време той е ритал в Търговище и няма да му е трудно да се превъплъти в ролята на футболист на Трескавица.

Снимките за лентата ще започнат през април-май догодина, когато трябва да е ясно и кой ще финансира проекта.