Гуинет Полтроу се включи в продължаващия спор за гей-браковете в САЩ, като заяви, че не знае защо някои хора имат проблем с приемането им.

В своя седмичен онлайн-вестник Goop.com, носителката на Оскар подложи на критика хората, които проявяват нетолерантност към хомосексуалността и хомосексуалните бракове по религиозни причини.

"Преди няколко месеца, докато се говореше за трагичните самоубийства на тинейджъри, предизвикани от нетолерантността към хомосексуалните, видях мъж по телевизията, който се извиняваше, че е пожелал смърт за гейовете на страницата си във Facebook. Този член на училищен съвет съжаляваше за насилието в думите си, но заяви, че отношението му ще се запази, защото смята, че хомоскесуалността е осъдена в Библията. Тази концепция, макар и да ми е чужда, е интересна защото се използва за оправдаването на толкова много разделение в нашето общество".

Когато дъщерята на Полтроу се върнала от училище и й казала, че съученичката й има две майки, отговорът на звездата бил "Две майки? Каква късметлийка!"

"Какво всъщност пише в Библията, което да накара някои хора да са възмутени от моя начин на мислене?", пита тя.

В коментарите си тя се позовава и на разсъжденията на 4 религиозни водачи, включително управител на Кабала център Майкъл Бърг и хомосексуалният свещеник от епископалната църква на Лос Анджелис отец Винсънт Шван.