Тенисистката Мария Шарапова за пореден път прикова вниманието върху себе си, но не заради постиженията си на корта, а заради красотата си.

Рускинята беше определена за най-красивата и сексапилна спортистка в света според читателите на френското електронно издание "Лентернот", цитирано от

На второ място се нарежда американската скиорка, световната и олимпийска шампионка Линдзи Вон, следвана на трето място от италианската плувкиня, олимпийската и световна шампионка Федерика Пелегрини.

Челната петица на най-секси спортистките в света се оформя от двукратната олимпийска и световна шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева от Русия и от френската олимпийска шампионка по фехтовка Лора Флесел.

Датската тенисистка Каролине Возняцки и британската колоездачка Виктория Пендълтън са съответно на шесто и на седмо място в класацията на най-красивите спортистки на планетата. Американската състезателка по голф Натали Гълбис, американската автомобилна състезателка Даница Патрик и сръбската тенисистка Ана Иванович допълват челната десятка.

В топ 20 на сексапилните дами в спорта попадат още двойната шампионка по скок на височина Бланка Влашич (Хърватия), американската фигуристка Саша Коен, шведската плувкиня Терезе Алшамар, руската тенисистка Елена Дементиева, американската гимнастичка Настя Люкин, френската волейболистка Виктория Рава, руската тенисистка Анна Курникова и американската състезателка по голф Мишел Вай.