Българският нападател на Парма Валери Божинов изрази своята подкрепа към сънародника си и добър приятел Димитър Бербатов, който попадна в центъра на вниманието, след като бе оставен извън групата за финала на Шампионската лига от своя мениджър в Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън.

Според Валери, Бербо ще преживее тежкия момент, в който се намира и му пожела трансфер в отбор от ранга на Юнайтед.

„Нямаме обяснение за това, което се случи с него. Само Фъргюсън знае защо го извади от състава. За всички българи това е трагедия, на всички ни е болно“, започна Божинов пред камерата на БТВ.

„Митко искаше да играе и да отбележи гол. Аз като футболист и човек го подкрепям. Жалко е, че такъв футболист като него, голмайстор на Англия, дори не е резерва. Аз не осъзнавам защо. Според мен трябваше да играе. Сега много се говори за него, но е нормално, Бербатов е известна личност от европейска величина.

Той защитава България с неговото име в момента. Не съм се чувал с него, но в такъв момент не мисля, че трябва да се звъни и да се казва каквото и да е. Ще си кажем всичко, като се видим на 4 очи. Само той си знае какво му е.

Бербо е силен характер и ще преживее този момент. Ако една врата се затваря, друга се отваря. След Юнайтед може да е Реал Мадрид, Байерн, а защо не и Италия“, добави играчът на Парма, след което заговори и за себе си.

*Димитър Бербатов (Снимка: Bulphoto)

„С мен всичко е ОК. Завършихме добре сезона, той беше много труден за мен и за Парма. Благодарение на новия треньор оцеляхме. Хората пишат за мен без да го искам. Те са си го преценили. Аз не давам пари да ме пишат по вестниците. На всички известни хора им следят личния живот. Всеки известен човек е под лупа. Разбирам го. Аз не виня хората, на никой не съм сърдит за нищо“, завърши Божинов, пише livesport.bg.
 

Снимка(водеща): сп. 69