Преди пет години тв водещият Милен Цветков катастрофира на столичния булевард „Васил Левски”, докато управлява мощното си „Ауди” А4 с 1,02 промила алкохол в кръвта.

Докато журналистът бързал към Софийския университет, се забил в бордюра между двете платна.

След катастрофата той отказва категорично медицинска помощ. Колата му обаче е тотално изпотрошена, а за ремонта й плаща колосална сума, която още му държи „топло” и до днес...

По-важното е, че оттогава Цветков вече никога не сяда зад волана пил. Наскоро той дори посвети „Часът на Милен Цветков” по Нова телевизия на тема „Как се промени животът ви, когато са ви хванали да карате пил?”. Как се е променил неговият, водещият разказва за „ШОУ” пред Светлана Терзиева - Сесил, пише blitz.bg.

- Милене, преди пет години те хванаха да караш пил, как се случи?
- Да, добре е да уточним, че не съм бил пиян, а пил. Даже бях сниман на първа страница на „Нощен труд”, годината е 2006-а, 17 май. Пишеше: „Водещият закова 1,02 промила до паметника „Левски”!”. На снимката тогава се виждаше какво е последствието от това, което съм направил. /основното заглавие на челото на вестника е: „Милен Цветков се натресе в кашпа!” - б. а./. Всъщност аз започнах да правя завой в кръговото движение. По мои спомени, взех да се двоумя дали да изляза от кръговото движение, продължавайки по посока Университета и завивайки там, където нямам право да завивам - наляво, или да продължа в кръговото движение, да мина по „Мадрид” и оттам по малките улички да се добера. И, чудейки се накъде точно да взема, взех точно към кашпата! На снимката се вижда даже ясно как тя е поместена по-нататък, вижда се и автомобилът ми на какво прилича, който между другото изигра най-превантивната роля в цялата история.

- За какво количество на консумация на алкохол става дума в твоя случай?
- Става дума за не толкова голямо количество алкохол, между другото. При мен става дума за бира. Пиех си бира и непрекъснато получавам аз едни sms-и: „Ела, ела, ела, ела, ела, ела, ела, ела!...” и аз най-накрая в 1 часа през нощта реших да отида и ето как отидох...

- Къде отиваше всъщност?
- Ами трябваше да помагам, че имаше една жена, която беше закъсала и трябваше да й помагам... Но най-важното нещо в цялата ситуация беше автомобилът и последиците за самия него. Сумата, която ми обявиха тогава за поправката му, ми подейства абсолютно като леден душ!

- Доколкото разбрах, разстоянието от едното място до другото е било минимално, но ти не си отишъл пеша, а с колата?
- Да, защото в такъв момент, човек действа под определено влияние, независимо дали е по-голямо количеството на алкохола или по-малко, както е в моя случай.

- Някой предложи ли ти тогава да те отърве и да се смените в последния момент, преди да дойдат полицаите?
- Да, първо охраната на едно заведение ми предложи да избутаме колата на тротоара и аз да седна до нея и да кажа: „Ама аз не знам какво се е случило с тази кола”. После един мой колега ми предложи да се сменим, но аз категорично отказах. А и си давах сметка, че това ще се знае от определен кръг хора, които знаят, че съм направил измама, а това не е малко. Имах възможност да се измъкна, но не го допуснах.

- Как се промени животът ти, след като те хванаха да караш пил?
- Аз платих колосална сума за поправката на тази кола! След това си казах, че за двете-трите, или ако са били малко повече бирите, които са ми излезли много повече от 5 бона например, както и ходенето на гости, също ми е излязло толкова скъпо, че до края на живота си можех да ползвам някакви услуги. Аз не го харесвам това да се успокоявам, че може да е бил само „малкият дявол”... Просто поправката и голямата сума за поправката на колата беше нещото, което ме накара повече да не повтарям подобна ситуация.

- След тази история употребявал ли си алкохол, а след това да се качиш на автомобила си?
- Употребявал съм, но никога не съм се качвал на автомобила си. И съм искрен, че наистина след това се промених в това отношение!