Димитър Бербатов записа поредния голям успех в кариерата си.

Българинът стана голмайстор на английската Висша лига, като отбеляза 20 гола, с колкото завърши и нападателят на Манчестър Сити Карлос Тевес.

Бербо се надяваше да триумфира като едноличен носител на "Златната обувка", но направи няколко пропуска в последния мач срещу Блекпул (4:2) и не можа да увеличи головата си сметка. Въпреки това, българинът изпраща най-успешния сезон в кариерата си. С "червените дяволи" той стана шампион на Англия за втори път, а освен това има възможност да ликува и като победител в Шампионската лига, ако Юнайтед спечели финала срещу Барселона.

След двубоя с Блекпул Бербатов говори пред "Диема" и изрази радостта си от факта, че е част от състава, донесъл рекордната 19-а титла в историята на Манчестър Юнайтед. Бившият капитан на националния ни отбор също така опроверга слуховете, че може да напусне клуба през лятото.

„Може би аз съм най-доволен, защото станах голмайстор и шампион. Важното е, че всичко свърши добре за нас. 19-а титла - това е феноменално. Поздравявам всички привърженици на Юнайтед", сподели Бербо от „Олд Трафорд".

„Още при първото спасяване на техния вратар след мой изстрел си казах, че днес май не е моят ден. Малко му се поскарах", пошегува се Бербатов. - Всичко бе в моите крака, но не стана. Отборът е на първово място, аз съм на първо място. Сега отиваме да се забавляваме", добави роденият в Благоевград нападател.

„Критиците ни завиждат. Станахме шампиони за 19-ти път, ще играем и финал в Шампионската лига. Нека замълчат. Всички мислят, че Барселона е големият фаворит. Това е финал, нищо не се знае. Едно, две положения и... Със сигурност обаче ще бъде много трудно", каза още Бербатов.

После той повика един от служителите на Юнайтед, който му донесе шампионския трофей. „Ако някой не я виждал, ето я – това е титлата на Англия".

„Имам още една година договор с Юнайтед, никъде не съм тръгнал. Тази година спечелихме 19-ата титла, догодина предстои 20-ата титла. Имам си план за действие", завърши топстрелецът на „червените дяволи".

Източник: