Актрисата Сиена Милър (29 г.) е постигнала споразумение с британския таблоид “News of the World” да получи 115 000 евро компенсация за телефонно хакерство, пише в. “Guardian”.

Първоначално се говореше за обезщетение в размер на близо половин милион евро, пише trud.bg.

Милър сподели, че се е съгласила на споразумение, тъй като всички нейни претенции са били приети. Главното за нея е случаят да получи гласност.

Актрисата бе предявила съдебен иск срещу таблоида с мотива, че е станала жертва на скандални нарушения на личния й живот.

Гласовата й поща системно е била прослушвана незаконно и получената информация е използвана за множество публикации за период от една година.

*Сиена Милър

От изданието признаха вината си и заявиха, че ще създадат компенсационен фонд.

Издателската къща бе готова да изплати обезщетение в размер на 23 млн. евро на знаменитости, чиито телефони са били незаконно подслушвани.

Освен Милър сред пострадалите са бившият британски министър на културата Теса Джоуел и футболният коментатор Енди Грей.

Общо 24 иска бяха подадени по делото срещу “News of the World”. Пострадалите тепърва ще бъдат компенсирани.

За готовността да бъде сключено споразумение със засегнатите стана известно, след като полицията арестува двама служители на вестника за незаконно подслушване на телефони. След това от издателската къща заявиха готовност да сътрудничат на полицията.

“News of the World” не за първи път е уличаван в незаконно подслушване. През 2007 г. главният редактор бе уволнен, а кореспондент попадна в затвора за подслушване на телефоните на британското кралско семейство.