Андреа работи по много проекти. Паралелно с това, което представя на българския пазар, изпълнителката подготвя и други проекти, извън поп фолка, но все още не бърза да издава подробности за тях.

Андреа стартира музикалната си кариера през 2006 година като откритие на режисьора Людмил Иларионов - Люси. Макар бързо да усети, че славата има две страни, а популярността носи както положителни, така и отрицателни отзиви и коментари, етнусиазмът ú да търси своето място на сцената и да покорява своите върхове не секна.

"Не можеш да угодиш на всички. Някой път някои хора не харесват нещо, просто защото са повлияни от други чувства, а не защото не харесват даденото нещо" - споделя певицата, пишат от "Сигнал +".

За Андреа сериозно удовлетворение са реализираните хитове и получените награди. Тя е сред най-продуктивните български певици и не се задоволява от мимолетния успех. Не може да ú се отрече голямата амбиция да прави мащабни проекти, за които дълго да се говори.

"Много съм щастлива за наградите тази година, защото за първи път в моята кариера се случва да получа толкова награди наведнъж. Най-ми беше скъпа наградата за "Албум на годината", защото това е много престижна награда, много висока оценка за един продукт, който радвам се, че беше оценен. Много работих по него и се старах само най-доброто да дам на публиката - и песни, и клипове. Има време и с времето човек се доказва, колкото и упреци да усещаш" - казва тя пред "Планета".

Определено Андреа няма илюзии по отношение на работата си и е наясно, че за да си в "А" - отбора на фолка е нужно да си максимално любопитен, отдаден на професията, перфекционист и да инвестираш непракъснато в себе си. Засага успява да запази и неизчерпаемия си хъс за работа.