Немската овчарка Хера спаси от гибел стопаните си, секунди преди микробусът им да избухне.

Драмата се разиграла малко преди тунела край Дупница на главен път Е-79. Венелин и Красимира Борисови се връщали от Рупите с двете си деца Иван и Моника, пише "Стандарт".

За великденската ваканция те взели със себе си и 60-годишната баба Славка Тошева. Столичаните си тръгнали в понеделник сутрин. На връщане минали покрай местната борса да напазаруват плодове и зеленчуци за магазина си в София.

Към 11 часа стигнали Дупница и усетили лек дим. Венелин, който шофирал семейния "Форд Транзит", обаче не обърнал внимание.

Първа Хера надушила миризмата на газ. Кучето започнало бясно да лае и да изтиква стопаните си към вратите на буса. Семейството се видяло в чудо като не успяло да укроти домашния си любимец и спрели край шосето. Когато излезли навън видели, че предницата дими. Секунди след това се чул силен гръм.

Взривът е станал заради неизправност в газовата уредба на возилото. От буса останали само обгорели ламарини. Всичко вътре изгоряло от силния огън.

"Дължим живота си на Хера, тя е невероятно куче", похвали любимката си Венелин.

Той е убеден, че Господ им изпратил домашния любимец преди време именно заради този инцидент. Като по чудо оцелели от горящия микробус се оказали и няколкото неизядени великденски яйца, които се разсипали на асфалта преди взрива, пише blitz.bg.

Снимка(водеща): Bulphoto