Бременната Виктория Бекъм се забърка в поредния скандал, след като пусна на пазара своя дизайнерска чанта, направена от крокодилска кожа. 

Членове на организацията за защита на животните РЕТА протестират срещу производството на аксесоара, който струва 18 000 лири, защото вярват, че крокодилите, от чиято кожа са направени чантите, са били одрани живи, пише bliasak.bg.

Представителите на Виктория Бекъм категорично завили, че животните били убити по най-хуманния начин, но природозащитниците въобще не вярват на думите им.

„Ние от РЕТА обещаваме да изядем собствените си платнени шапки, ако крокодилите, които Виктория Бекъм е направила на чанти, са били убити хуманно“, заявил говорител на организацията.

*Дизайнерската чанта струва 18 000 лири

„Независимо дали биват убити в Америка, или в друга част на земното кълбо, екзотичните животни умират в големи мъки, за да се превърнат след това в аксесоари. В Щатите например дивите алигатори ги ловят с куки в тресавищата, след това ги връзват и ги дерат живи или пък ги товарят в мръсни и претъпкани резервоари, чиято воня може да те убие. След това група мъже буквално смазват гръбначните им стълбове и ги налагат до смърт с бейзболни бухалки“, с възмущение разказал говорителят на РЕТА.

*Любителка на животните: Виктория Бекъм позира със сладко кученце за сп. Glamour

„Знаете ли, че алигаторите оцеляват до два часа, след като биват одрани живи? Това значи, че те умират в ужасни мъки, бавно и страшно болезнено. Кожите от екзотични животни се добиват по невероятно жесток начин, независимо как се опитват да го извъртят Виктория Бекъм и останалите дизайнери“, отсякъл говорителят на РЕТА.