Хоакин Финикс ще се снима в игрален филм за първи път от три години насам. Лентата, в която той ще участва, е религиозната драма The Master, съобщава сп. "Вараяти".

Актьорът се "завръща" в Холивуд, след като през 2008-а обяви оттеглянето си от киното, за да преследва кариера в хип-хоп музиката. Пенсионирането и медийните му появи в продължение на следващите две години се оказаха трик, който даде материал за филма "I'm Still Here", режисиран от Кейси Афлек - брат на Бен Афлек. Той документира реакциите около новината за оттеглянето му, както и личните изповеди и разсъждения на актьора за неговия живот и слава. Последната игрална роля на Хоакин Финикс е във филма "Двама любовници" (2008), където си партнира с Гуинет Полтроу.

В състава на The Master е привлечен и Филип Хофман ("Капоти"), който ще изиграе главната роля на харизматичен водач, който през 50-те години създава нова религия. Във филма Финикс ще играе неговия най-близък последовател. Сюжетът е взаимстван от историята на сциентологията, с която са свързани Джон Траволта, Том Круз и Шарън Стоун.

Режисьор на филма ще бъде Пол Томас Андерсън ("Ще се лее кръв"), който ще работи с Филип Хофман за четвърти път след "Буги нощи" (1997), "Магнолия" (1999) и Punch Drunk-Love (2002).

Все още няма информация за това кога ще бъде премиерата на The Master.