Легендата на "Манчестър Юн" Анди Коул скочи в защита на Димитър Бербатов, който постоянно е критикуван за колебливата си игра този сезон.

Бившият нападател, с когото "червените дяволи" спечелиха требъл през 1999 г., смята, че българинът щял да пасне идеално на играта на тима и по онова време. "Всички поставят под съмнение възможностите на Бербатов през последните две години. Сега кара трети сезон и има 20 гола на сметката си. Какво повече има да се обсъжда", сподели лаконично тъмнокожият Коул пред в. "Манчестър Ивнинг Нюз".

"Мисля, че Бербатов е фантастичен. Той би паснал на всеки един състав на "Манчестър Юн", в който съм играл. Очевидно е, че разполага с безспорни качества. Никой нямаше да мрънка срещу него", добави бившият нападател. Въпреки че е голмайстор на Висшата лига, Бербо все още чака шефовете на клуба да му предложат нов договор. Настоящият му контракт изтича следващото лято.

В същото време се разбра, че "Манчестър Юн" е готов да даде 25 млн. паунда за Ашли Йънг. Крилото отказа да подпише нов договор с "Астън Вила", макар че бирмингамци му предложиха увеличение на заплатата от 65 на 80 хиляди паунда седмично. Според английската преса тимът на сър Алекс Фъргюсън е готов да плаща по 100 бона на английския национал. "Ливърпул" и "Тотнъм" също имат мераци за Ашли Йънг.

Източник: "Стандарт"