Човек и добре да живее, и голове да вкарва, се жени. Сляпата неделя дойде за Гара Дембеле. Перлата на "Левски" призна, че вече е напълно готов да направи тази важна стъпка в своя живот, пише "Стандарт".

През юни футболистът ще каже "да" на Стефани, с която са заедно от 5 г. За двойката това ще е втори опит да мине под венчилото. Първият беше неуспешен, може би за добро. Мястото на събитието отдавна е избрано - един от португалските острови, където е родена Стефани.

Двамата мечтаят да се вземат по вода и отсега обмислят варианти тържеството да е близо до плажа или на корабче. Заради ангажиментите си към "Левски" Дембеле няма време, за да изпипа подробностите и с организацията изцяло се е заела Стефани. Тя е наела специалист по сватбени церемонии. Младоженецът се чуди как да се облече. "Може да съм по фланелка, все пак ще бъдем във вода, а защо не и по екип", смее се Дембеле.

Гара дори не е имал време да избере халките, но не се притеснява, защото магазини има колкото щеш. Първоначално е имало вариант сватбата да е в Мали, откъдето са корените на Дембеле, но той е пропаднал. "Доста далеч е, гостите няма как да пристигнат", отсича Гарата. Колко на брой ще са те, влюбените още не знаят. "Много, ама наистина много", хили се нападателят. Ще има настоящи и бивши негови съотборници.

Не е ясно обаче дали тържественият миг ще бъде споделен от звезди като Диаби от "Арсенал", с които е израснал Гарата. "Не знам кой ще бъде свободен и кой не", казва бъдещият младоженец. Едно е сигурно - църковна церемония няма да има, защото Дембеле е мюсюлманин.

Той обаче е категоричен, че няма да кара Стефани да приема исляма.

За мен религията не е проблем, категоричен е Дембеле. "Просто ще минем само с граждански брак", допълва той. Едно е сигурно - след церемонията двойката ще започне да работи за наследник. "Искам дете, но това ще стане, след като се оженя", мечтае Дембеле. Той се е спрял на бройката две деца, въпреки че идва от многодетно семейство. "Две или три е добре, но не и повече", казва Гарата. "Знам много семейства, които се справят отлично и с гледането на повече деца, но е трудно и трябва да имаш много време".