Добре узрелите дами, които предпочитат крехкото агнешко пред говеждото, се срещат още от зората на човешката история.

Но откакто Деми Мур се събра с 16 години по-малкия Ащън Къчър, терминът “пума” нахлу масово в английския език. У нас биха ги наричали лъвици (Юлияна Дончева, Гала), но още никой не е направил сериал за тях. Защото интерес будят не пумите или лъвиците, а агънцата, пише 'Труд".

Това ще да е причината българското заглавие на комедийния сериал Cougar town (“Градът на пумите”) да e “Агнешко”, точно обратното на оригиналното. Новият втори сезон ще се завърти скоро по Фокс лайф.

В главната роля на отскоро разведената Джулс е Къртни Кокс. Бившата “приятелка”, която през юни ще чукне 47, си имаше и в живота по-млад мъж (с 8 години), а вече е прясно разведена. Така че духовните и плътските терзания и копнежи на героинята са й близки до болка. Явно и критиците мислят така, защото номинираха Кортни за “Златен глобус”.

В “Агнешко” сериозната и тревожна тема за трудностите на остаряването в едно общество, обсебено от култа към вечната младост, е разгледана от комичната й страна. Животът на повечето приятели на Джулс минава под девиза “40-те са новите 20”. И тя е готова да изживее всичко пропуснато през младостта. Обаче се оказва, че мъжете на нейната възраст вече са загубили интерес към връстничките си и се заглеждат по далеч по-свежи дами. Иска или не, Джулс няма избор, освен да се включи в глутницата жени на средна възраст. И да поеме по следите на “агнешкото”.

А за да стане още по-забавно, около нея не спира да се навърта и един досаден неудачник - бившият й съпруг.

Гаранция за високото качество на продукцията дава и името на създателя й - Бил Лорънс. Същият е автор на още два култови сериала - “Шеметен град” и “Смешно отделение”, а кариерата му започва като сценарист на “Приятели”.

Във втория сезон се очаква и нашествие на гост звезди. От останалите две “приятелки” - Лиса Кудроу и Дженифър Анистън, до рок звездата Шерил Кроу.