Плановете на поп звездата Мадона да построи училище за бедни момичета в Малави на стойност 15 милиона долара са се провалили заради лошо управление в благотворителната организация на певицата, предаде Ройтерс, позовавайки се на "Ню Йорк таймс".

Благотворителната организация "Rising Malawi", основана от Мадона и други последователи на Кабала, е сменила борда на директорите си с временен, който включва певицата и мениджъра й, предаде БТВ.

"Взехме трудното решение да се откажем от плановете си за построяването на училище за момичета в Малави", казва Майкъл Бърг, съосновател на "Rising Malawi" и един от директорите на Международния център за кабала в Лос Анджелис. Плановете за построяването на училището са се провалили, след като за проекта са били похарчени 3,8 милиона долара, а изпълнителният директор е бил освободен през октомври заради критики за лошо управление. Говори се, че макар строежът да не е започнал, парите са похарчени за проектиране и за заплати и автомобили на служители.

Мадона е направила изявление, предоставено на в. "Таймс", в което се казва, че е готова да продължи работата си с "Rising Malawi". "В Малави образованието е в криза, 67 процента от момичетата нямат достъп до гимназиално обучение, а това е неприемливо", е заявила певицата, която има две осиновени деца от африканската страна.