Бащата на приятеля на Кристина Агилера твърди, че синът му е бил жертва на обстоятелствата. Той се притеснява и за двамата, особено с оглед на скорошното им задържане по предявени обвинения, свързани със злоупотреба с алкохол, пише "Radaronline".

Припомняме, че 30-годишната Агилера и 25-годишният й любим – Матю Рътлър бяха задържани на 1-ви март, след като полицията забелязала криволичещата им кола да се движи в Западен Холивуд, Калифорния.

Рътлър беше обвинен в шофиране в нетрезво състояние, а певицата че е била във видимо пияно състояние с прояви на буйстване. Въпреки това, властите оповестиха, че не възнамеряват да възбудят дело срещу нея.

„Не ми е приятно, че той се забърка в такива неприятности, но това би могло да се случи на всеки”, заяви Дейвид Рътлър – баща на провинилия се.

„Не бих казал, че синът ми е е пил толкова много, просто е имал лош късмет да бъде заловен.”

„Съдържанието на алкохол в организма на Мат надвишава законово позволеното само с 01 промила...не е като да е бил пиян. Наркомани и гангстери вилнеят из цял Ел Ей, а свикват пресконференция заради Мат”, отбеляза разстроеният баща, който се притеснява за двойката.

*Матю Рътлър и Кристина Агилера

„Изпитвам безпокойство и за двамата. Надявам се всичко да се оправи", допълни той.

„Мат има чисто досие, никога не се е забърквал в неприятности. Добър шофьор е, лично аз съм го учил да кара и съм седял до него, докато е шофирал до училище всеки ден. Синът ми е добро момче!”, обясни Дейвид.

„Наистина не биваше да пие и да кара, но не е могъл да прецени, че е пил повече от позволеното. Просто се надявам нещата да се развият добре.”

Той загатна, че Матю се е качил зад волана, защото е търсил Кристина, която е била в състояние, което полицията описа като "явно нетрезво състояние, причинено от алкохолно опиянение":

„Той е добър приятел, не оставя близките си в нужда. Чудесно е да имаш такъв човек като него за приятел и като точно такъв се е проявил спрямо нея.”

*Матю Рътлър и Кристина Агилера

„В семейството му много го обичаме и всички сме притеснени за него. Мат има четири братя и сестри и всички следим новините покрай случилото се.”

Любящият баща продължи с гордо описание на най-съществените постижения на сина си:

„В гимназията той беше председател на класа си, капитан на отбора по плуване, квалифициран е като спасител. Добър е с децата, беше треньор и ги учеше да плуват. Мат би постигнал всичко, стига да си го постави за цел, той е роден лидер.”

Подобно на Агилера, една от най-големите страсти на Мат е музиката. В Нюпорт, Род Айлънд, изгората на певицата е бил соло китарист в група с името "Nate Mott", която понастоящем е разпусната.

* Матю и Кристина на Супербоул (Снимка: Getty Images/ Guliver)

Въпреки скорошните проблеми на Мат със закона, неговият баща одобрява връзката му с известната звезда:

„Това, че са заедно е много хубаво...Съчувствах й, когато обърка националния химн ( на церемонията на Супебоул), така хубаво продължи да пее, обаче. Кристина има страхотен глас, наистина го доказа.”

„Почувствах се приятно да гледам сина си по телевизията заедно с нея (на наградите Golden Globes). Той е добре изглеждащо момче, метнал се е на майка си.”

* Матю и Кристина на наградите Golden Globes (Снимка: Getty Images/ Guliver)

Вижте видео: