Радиацията от мобилните телефони е много вредна и може да унищожи птиците и насекомите, откриха индийски учени.

Индийски учени установиха, че радиация от мобилните телефони, може да е вредна не само за организма ни, но и за природата, пише БГНЕС.

След дългогодишни изследвания специалистите успяха да докажат, че мобилните телефони, без които живота е немислим, вредят на насекомите и дори на птиците.

Старите телефони са още по-големи вредители, тъй като не отговарят на съвременните изисквания за сигурност и обществено здраве.

Учените планират да започнат инициатива за забрана на мобилните на места, където има голям брой деца като училища, детски площадки и болници.

*В ляво термографично изображение на човешка глава, която не е подложена на вредното излъчване на мобилен телефон, в дясно термографично изображение на човешка глава след 15 минутен разговор. Жълтите и червени зони показват затопляне, което може да се окаже вредно за здравето

Жените, които често са подложени на мобилната радиация, се оплакват от виене на свят, шум в ушите, нарушена концентрация, бавна реакция, проблеми с паметта, безсъние, умора, стомашно-чревни нарушения, сърцебиене, както и много други симптоми, които влошават качеството на живот и са заплаха за сериозни заболявания.