Чарли Шийн, прочул се най-вече с ролята си в американския сериал "Двама мъже и половина", наркотиците и връзките си с порнозвезди, постигна споразумение за развод с жена си Брук Мюлер, пише БГНЕС.

Двамата живеят разделени. С тази стъпка 45-годишният Шийн сложи край на краткия си брак, разпаднал се, след като той нападна съпругата си с нож.

Условията на споразумението стават известни от документи, публикувани в сайт за знаменитости. Мюлер получава основно попечителство върху близнаците на двамата Боб и Макс, а Шийн ще плаща месечна издръжка от 55 хиляди долара, която не може при никакви условия да спадне под издръжката за втората му жена Денис Ричардс, с която се раздели през 2006.

33-годишната Мюлер живее отделно от декември 2009, когато Шийн я нападна с нож по време на пиянски спор по Коледа. Самата тя получава сума от над 757 хиляди долара еднократно, плюс 1,25 милиона долара за своя дял от семейното жилище, което Шийн ще запази.

Споразумението беше постигнато около две седмици след като Шийн влезе в рехабилитационен център след 36-часов запой с наркотици, което наложи спирането на снимките на комедията "Двама мъже и половина". Според калифорнийския закон документите за развод се издават поне 6 месеца след подаването на молба.

Шийн е подал иска на 1 ноември, поради което бракът му приключва официално на 2 май – седмици преди третата годишнина от сключването му.