Маргарита Михнева най-сетне публично призна, че една от големите й любови е сегашният министър на културата Вежди Рашидов.

Дори след раздялата успели да останат приятели. Но и картините, които той нарисувал за нея, и любовните му писма до нея, са в съда.

Там ги занесъл лично бившият й съпруг Петър Михнев, за да докаже, че жена му е морално пропаднала, пише blitz.bg.

Журналистката обаче признава, че веднъж Вежди я набил пред сградата на телевизията - от ревност. После съжалявал. Бил пийнал и явно не се е овладял емоционално. После отишъл в Съюза на писателите и там се разплакал пред Кеворк Кеворкян и споделил, че й е счупил носа.

Признава също, че и днес изпитва нежни чувства към Янчо Таков, с когото имаше връзка преди няколко години. Но никога нямало да му прости това, че си позволил да я коментира по медиите, без да го пита никой. Грозно и неджентълменско, смята наранената журналистка.

От висотата на своя изстрадан житейски опит Маргарита Михнева твърди, че равносметката й е: разбит, провален живот! Но за това кори не толкова другите, колкото себе си. За съжаление, обяснява тя, прекалената активност на една жена, изявите й в работата, не я правят щастлива. Жадувах семейство - не стана, партньор за стари години търсих - не се получава. Явно не попадам на правилния мъж. Постоянно им приписвам качества, които не притежават. Цял живот живея в илюзия по отношение на силния пол, философски разсъждава журналистката.

Снимка: Нова тв

Навремето се омъжила на 28 години и половина за момче, което не познавала - Петър Михнев. Запознал ги Сашо Диков, с когото били състуденти във ВИФ. Кумували им Иван Славков и Васа Ганчева. Много скоро обаче Маргарита разбрала, че с мъжа си са твърде различни хора. Кълне се, че една лоша сума не е казвала за него, защото е баща на дъщеря й Неда.

Кълне се също, че никога не е имала брачна халка от Петър Михнев, сама ушила булчинската си рокля, а цветята за венеца набрала от една градина.

10 дни след подписа благоверният заминал с Иван Славков на море, за да купонясват като ергени, а тя вместо меден месец работила в телевизията.

На всичко отгоре, когато тръгнали да се развеждат, Михнев непрекъснато я наранявал, коментирал, обиждал.

И накрая я дал под съд, защото му причинявала материални вреди, ползвайки фамилията Михнева. В съда, разбира се, се смели и не се стигнало до дело.

Разводът се проточил 9 години

Накрая Върховният съд казал, че тъй като детето им е навършило пълнолетие, въпросът за родителските права остава без разглеждане.

На въпроса, дава ли съвети на дъщеря си Неда за мъжете, тя е категорична: "Какви съвети мога да давам аз с моя разбит живот?! Казвам й, че всичко е съдба. Ако й е писано да срещне човека, ще стане. Ако ли не - няма... Не искам да повтаря живота ми по отношение на мъжете."

Неда от малка играеше тенис, после завърши с отличен успех висшето си образование в Америка, а сега е преподавател в най-елитното училище в света "Льо Розе".

"Родителите ми се разведоха, когато бях много малка. И още на 10 годинки започнах да обикалям света и да сменям самолетите. На мен много ми липсва детството.

Например аз съм била все частна ученичка – липсват ми почивките с мама и татко. Липсват ми и топлите вечери у дома. И все сънувам, че съм на състезание. Не съм имала и абитуриентски бал, нито ученическа любов в България, а на големите празници повечето пъти съм била в чужбина, не вкъщи. Всичко това никак не е лесно за едно дете. Сама съм, нямам братя или сестри", озадачава Михнева, тъй като е известно, че има сестра, с която се изпокараха за наследствен апартамент и покрай гледането на майка им, докато беше на легло.

Вижте видео: