Краси Аврамов, който вече участва без успех на “Евровизия 2009”, пак иска да е в списъка на десетимата, които ще се борят да отидат на финала в Дюселдорф, Германия.

Певецът, самообявил се за Човека глас, явно не се притеснява от скандала, който предизвика у нас с участието си на конкурса.

“Хората, от които зависи обаче, никога не биха ме допуснали, а аз имам готова песен”, похвали се Аврамов, цитиран от vsekiden.com.

В средата на март излиза и книгата му, в която има няколко глави, посветени на конкурса.

“Хората най-после ще разберат цялата истина за “Евровизия”, и то в разгара на кампанията, затова не мисля, че имам шанс да участвам”, философства актьорът певец. Той обяви, че би дал готовото си парче на някой млад изпълнител. “Те така или иначе няма да имат време да пишат нови песни - мога да дам моята, стига тя да пасва на гласа на някой от избраните”, поясни той.

Първият наш участник на “Евровизия” Орлин Павлов все още пази лошите спомени отпреди шест години и това го кара сериозно да се замисли дали отново би приел, ако е в групата на “избраните”.



“Не съм сигурен, че искам да се връщам към това, защото едва ли ще ми се отрази добре, още повече че правя и албум, но ще си помисля, въпреки че сроковете са невъзможно малки”, заяви ексвокалът на “Каффе, цитиран от "монитор"”.

Днес трябва да станат ясни десетимата, включени в списъка на полуфиналистите на “БГ Евровизия”, избрани чрез анкетни карти от Академията на конкурса. Срокът, докогато предложенията трябваше да са постъпили в БНТ, беше до снощи в полунощ.