Бившият приятел на чаровната Хали Бери - манекенът Габриел Обри, е решил да се бори за своите родителски права.

34-годишният красавец настоява официално да бъде признат за баща на 2-годишната Нала Габриел. Той се е обърнал към съда още в края на декември. Както твърдят източниците на TMZ, Обри се страхува, че между него и бившата му любима могат да възникнат спорове относно това, с кого от двамата момиченцето трябва да прекарва повече време. Затова официалното бащинство ще му помогне да защити правата си.

Досега между Обри и Хали Бери съществуваше договореност и никой не се е обръщал към съда. Но според изданието в момента отношенията между бившите любовници сериозно са се влошили, особено след като Хали даде сърцето си на Оливие Мартинес. Действията на Габриел достатъчно ярко подчертават верността на това твърдение.

Хали Бери и Габриел Обри се срещат по време на фотосесия за модно списание. Малката им дъщеря Нала се появи на бял свят през март 2008 г. През пролетта на миналата година Хали и Габриел се разделиха. Тогава се говореше, че Обри иска да вземе със себе си момиченцето в Канада, тъй като не харесва живота, който води Хали.